Hacket készítesz? Irány a dutyi!

Megtörtént eset: csalásért börtönbe kerülni igenis lehetséges…

A PC Gamer arról számolt be, hogy Dél-Koreában, ahol a Starcraft jóformán mindenkinek a vérében kering (és ezt vicc nélkül mondjuk), az online játékokban – mint amilyen például az imént említett Blizzard-játék is… – történő csalás immáron bűncselekménynek számít, ha mi alkotjuk meg az adott csalóeszközt, vagy esetleg megosztanánk másokkal!

Az aimbotok (a Counter-Strikeban például, szintén népszerű játéknak tekinthető a CS:GO-nak rövidített Global Offensive), a wallhackek, illetve bármi, ami a játék szabályzatában tiltott, a PVPLive szerint vagy 43 ezer dollárnyi büntetést (~12,7 millió forint), vagy öt év börtönbüntetést von maga után.

A Valve (DotA 2, CS:GO), a Riot (League of Legends), és a Blizzard (Starcraft, Overwatch) így talán kevesebb csalót láthat a távol-keleti országban, ahol az eSport igencsak népszerű.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)