Uncharted: Lost Legacy – Nem elveszett fejsze nyele?

ELŐZETES – Májusban az Uncharted 4: A Thief’s End a PlayStation 4 egyik fontos 2016-os exkluzív címeként bemutatta, hogy mire is képes a Sony – akkor még legerősebb – konzolja, és a Naughty Dog is prezentálta, hogy nem egy béna csapatról van szó. Az eddig is várt singleplayer DLC-ről a PlayStation Experience-en lehullt a lepel.

 

Ütős kezdés: közel tíz percen keresztül a DLC-ből (játékból… erről majd később) láthattunk egy kis részletet a stream legelején. Én már a legelején sejtettem, hogy ez biztos az Uncharted lesz és nem is tévedtem. A meglepetés pár perccel később ért: standalone DLC-ként jön, úgyhogy nem lesz kötelező Nathan Drake fináléjával rendelkezni az új kalandok érdekében!

Chloe Frazer

A Naughty Dog tartja a szavát, hiszen most új főszereplőnk lesz Chloe Frazer személyében. Ő még az Uncharted 2-ben bukkant fel először, és a tolvaj a videóban partnerével, Nadine Ross-szal találkozik. Őt az Uncharted 4-ből ismerhetjük, hiszen ott debütált – a női páros képes egy-két rosszfiút gond nélkül kiiktatni, mint ahogy a bemutató trailerben is láttuk, amiben a két hölgy viszont két eltérő megközelítéssel él: míg Chloe improvizálással éri el célját a harc során, addig Nadine hideg fejjel taktikázza túl magát a problémákon.

A két hölgy célja Ganesh agyarának a megszerzése lesz. Ha a név indiainak hangzik, az nem véletlen: a sztori ugyanis Indiába fog elkalauzolni bennüket.

Önálló

A Naughty Dog a fejlesztés során döbbent rá arra, hogy az Uncharted 4-hez készülő kiegészítő sokkal több lesz, mint aminek az eredetileg tervezték. Az eddigi legnagyobb sztoribővítésnek nevezik, amit inkább lebontanak az alapjátékról, és olyannyira bíznak a sikerben, hogy még lemezes formátumban is megvásárolható lesz a Lost Legacy, ami szeretné megőrizni a filmszerű történetelmesélést (ez az első videó alapján, amit a bekezdés vége után be fogok linkelni, megcsinálták), az egzotikus helyszíneket (nem vitás), a dinamikus harcokat és a komplikált puzzle-ket. Mégis mi tarthatja vissza a Naughty Dogot ezek kivitelezésétől?

Drake nélkül mit érek én?

A Lost Legacy viszont nem biztos, hogy maradandó lesz. Miért is? Nos, ez lesz az első Uncharted játék, amiben nem Nathan Drake lesz a főszereplő – eddig mind a 4 (a Vitás címmel együtt pedig 5) felvonásban ő volt a középpontban. Egyszerűen Drake összefort a franchise-zal. Ez olyan, mintha Crash Bandicoot kapna egy új játékot, és ő alig, vagy egyáltalán nem tűnne fel benne, de mégis Crash lenne a játék fő címe. Ugye milyen hülyén hangzik? Na, ettől tartok én egy minimális mértékben.

Megőrizheti a Lost Legacy azt, ami az Unchartedet azzá tette, amit ma oly sokan szeretünk, de szerintem, és ez most egy kicsit meredek teória lehet, a Naughty Dog ezzel fogja tesztelni a közönséget: ha sokan megveszik az Uncharted: Lost Legacy-t, akkor elkezdenek valami újat az Uncharted név alatt, ha pedig nem, akkor rágyúrnak a The Last Of Us II-re, amit ugye szintén a PlayStation Experience-en jelentettek be.

A méret a lényeg

December 13-a után az, akinek nincs meg vagy az Uncharted 4: Digital Deluxe Edition, vagy az Explorer’s Pack, az bizony fizetni fog egy még meg nem határozott összeget a Lost Legacy-ért valamikor 2017-ben. (Ha tippelnem kellene, májusban fogják kiadni, ha már idén is bejött nekik az a hónap…) Ez még rendben is van, hiszen a korán fizetőknek ingyen jár a bővülő történet…

…aminek a sikere még valamin áll vagy bukik: mennyire lesz technológiailag állóképes. Az Uncharted 4 után már elvárhatjuk, hogy az alap PlayStation 4-en röccenésmentesen (!!!) menjen 1080p-n 30fps-sel, de a PlayStation 4 Pro lesz az érdekes: ott vajon megoldják-e a fejlesztők, hogy 1080p/60 / 4k/30 módban menjen frame rate zuhanás nélkül a játék? Nagyon csúnya látvány lenne, ha ezt nem tudná a tősgyökeres Sony-fejlesztő megoldani, és ha ez bekövetkezik, a Microsoft biztosan kihasználja ezt egy kis negatív PR érdekében.

A méret a lényeg, úgyhogy lássuk, mit is hoz össze a Naughty Dog. Ha képes lesz legalább közel jutni A Thief’s End minőségéhez a Lost Legacy, akkor elégedetten hátradőlhetünk. Legyünk hát tesztalanyok a franchise jövője érdekében…

-V-

Ettől sikeres lehet:

+ Chloe és Nadine átveszi a stafétabotot
+ A Naughty Dog nagyobb fába vágta a fejszéjét az eredeti tervekhez képest: mostanában nem nagyon lőttek bakot!
+ Hangulatban és technológiában egyaránt hozni fog egy kiemelkedő szintet

Ettől még csalódás kelthet:

– Hogy fog futni a játék? PlayStation 4 Pro-n mennyivel fut majd jobban?
– Nathan Drake nélkül mire lesz képes a Lost Legacy?
– Ha nem lesz nagy kereslet rá, ez lehet egy ideig az utolsó Uncharted…


Kiadó: SCEA

Fejlesztő: Naughty Dog

Stílus: Akció

Megjelenés: TBA

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu