A lengyel kormány megtámogatta a CD Projekt RED-et

A lengyel fejlesztők egyik kiemelkedő csapata anyagi támogatásban részesült.

A lengyel nemzeti kutató- és fejlesztési központ 7 millió dollárnak megfelelő zlotyval díjazta a The Witcher játékokkal befutott CD Projekt RED-et, hogy képesek legyenek átmenet nélküli multiplayert, egy élő várost, filmszerű élményt, és kitűnő animációkat alkotni következő projektjükhöz, ami ugye a Cyberpunk 2077 lesz. A CD Projekt RED négy pályázatából mind a négyet elfogadták, így lesz mire költeniük a 2 milliárd forintnak megfelelő pénzösszeget.

Most már csak az lenne a kérdés, hogy vajon Magyarországon mikor fogja a kormány a hazai fejlesztők költségeit részben finanszírozni? Vannak ugyanis sikeres csapatok, elég csak a NeoCore-ra gondolni így első blikkre…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu