Támadás alatt volt a Steam tegnap – folytatódik-e a DDoS támadás ma is?

Aki tegnap intézte volna a Steamen a karácsonyi játékvásárlást, biztos szembetalálkozott a Valve hálózatának elérhetetlenségével.

Tegnap este úgy nyolc óráig a Phantom Squad és a PoodleCorp DDoS-támadásai következtében a Steam teljesen működésképtelenné vált, és nem csak percekig, hanem úgy 3-4 órán át kiesést könyvelhetett el Gabe Newell cége.

A Twitteren több Phantom Squadhoz és PoodleCorphoz köthető, azóta már akár fel is függesztett fiók vállalta magára a felelősséget. Ezek a csapatok több oldalt is megtámadtak már az idei év során, és megvan arra a lehetőség, hogy az Xbox Live és a PlayStation Network is a célkeresztbe kerül, amire azért már volt két éve is példa.

Legalább így az év végén lenne érdemes pihenőt tartania mindenkinek, de ezt nem akarja a két csoport megfogadni. Ha a mai nap során esetleg többszöri próbálkozás után is elérhetetlen a PSN, akkor ez lehet az indok rá…

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu