Teret nyernek a robotok?

A gyorséttermektől a magánéletünkig felbukkanhatnak a jövőben.

Az IGN arról ír, hogy már vannak olyan gépek, amik sushit, rament, pizzát, sőt, koktélokat hoznak létre. Az Egyesült Államokban az Eatsa és a Momentum Machines is tervezi, hogy emberi beavatkozás nélkül készítsenek ételeket.

Eközben visszagondolhatunk a nemsokára már harminc éves Robotzsaru filmre. Az egyik ebben (és a Terminátorban is) jártas illető designerként működött anno közre, és most az ő tervei alapján egy dél-koreai cég létrehozott egy négy méteres, fegyverrel felszerelt, önjáró robotot, ami hasonló az Avatarban látottakhoz. (Erről egy videó látható a BBC-n)

A magánéletünkben is részt vehetnek a robotok: Kömlődi Ferenc jövőkutató arról írt, hogy egy francia nő eljegyezte robotját, és amint lehetősége lesz rá, férjül veszi azt.

A gépiesítés új szintre lép…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)