Elite: Dangerous – Újraálmodott galaxis

ELŐZETES – 30 év. Ennyi idő telt el mióta megjelent a videojáték piacon egy olyan űrszimulátor témával foglalkozó cím, ami az akkortájt gyerekcipőben járó iparág ékköve lett. Ebből merített például anno a Wing Commander sorozat is. Ez a játék nem volt más, mint az Elite. Ahogy az lenni szokott, sorozat vált belőle, viszont a folytatások igaz sikeresek voltak, de már közel se akkorák, mint az első rész.

 

Néhány évvel ezelőtt viszont megtört a jég , hiszen az XBox One-on és PC-n már játszható Elite: Dangerous ( negyedik rész) beváltotta amit ígért. A vasat pedig addig kell ütni amíg meleg, ezért a kiadó döntése alapján hamarosan a PlayStation 4-re is látogatást fog tenni az intergalaktikus Mekka. Pontos megjelenési dátumról igaz nem esett szó viszont, ha minden igaz, akkor 2017 első negyedévében adják ki.

Viszont a VR-ral kapcsolatban elég bizakodóak vagyunk, ugyanis PC-n Ocolus és Steam VR támogatást kapott. Illetve nagyon úgy fest a dolog, hogy lesz PlayStation 4 Pro támogatás is, így akik már rendelkeznek a Sony erősebb gépével és 4K-s TV-vel, ők teljes pompájában élvezhetik a játék grafikája által nyújtott látványvilágot.

A Tejútrendszeren át

De mit lehet csinálni egy olyan helyen, ahol játszóterünk gyakorlatilag a végeláthatatlan és ismeretlen űr? Természetesen lehetőségünk lesz kereskedni, kalózkodni és monumentális online csatákban részt venni, valamint akár más játékosokkal karöltve felfedezni az űrt és ami pedig a legfontosabb krediteket szerezni, melyeket fejlesztésekre és más egyéb portékákra költhetünk el. Maga a pénzszerzés folyamatát teljesen a játékosokra bízzák, ugyanis mi fogjuk eldönteni miként teszünk majd szert a váltóra. Lehetőség lesz kalózkodni, bányászni, titkos árukat csempészni és fejvadász küldetéseket teljesíteni.

Más szóval élve, mi lehetünk majd a Tejútrendszer Han Soloi. Szerintem ez elég jól hangzik, ugyanis a No Man’ s Sky csúfos bukása után ráfér a zsáner rajongóira egy olyan játék, ami pótolja mindazt a rengeteg lehetőségeket, amik az előbb említett címből kimaradtak. Sajnos az Eve: Valkryie se hozott magával olyan játékélményt mint, amit az Elite: Dangerous képvisel, így egyelőre csak reménykedni tudunk abban, hogy ez hamarosan megváltozik.

Egy pilóta szemével

Igaz lesznek űrállomások, melyeknek igénybe vehetjük a szolgáltatásaikat, viszont a ránk váró különböző küldetéseket a pilótafülkéből lehet felvenni, valamint a térképet is itt találjuk, mely kalandjaink során igen nagy hasznunkra fog válni. Ahogy a nagykönyvben meg van írva itt is lehet frakciók közül választani és ezeken belül elismeréseket kivívni.

Ők lesznek a Szövetség, Birodalom és a Federáció. Nincsenek túl jóba egymással, így kisebb, nagyobb ütközetek létrejötte könnyen előfordulhat a jövőben. De ha már multiplayer, akkor szeretnék kitérni arra, hogy ha lehet akkor inkább csapattársainkkal vállvetve érdemes belevetni magunkat a kalandba, ugyanis a single rész marha unalmasra sikerült. Legalábbis az eddigi tesztek ezt bizonyítják. De ki tudja? Még akár ennek megváltoztatása is fennállhat.

Hypersebességre kapcsolva

Ha időtök engedi akkor érdemes megnézni olyan videókat, melyek alaposan bemutatják az űrcsatákat és a többi lényeges pontot, hiszen nagyon úgy fest, az Elite: Dangerous lesz a PLayStation 4 azon programja, mely ha 100%-ig nem is, de bizonyos mértékben pótolja a Star Citizen hiányát, mivel utóbbi csak PC-re fog megjelenni.

Nagyon sok ötletes megoldás, és hatalmas tér vár azokra, kik belevetik magukat az Elite sorozat legújabb darabjába, hiszen a játék 2015-ös startja óta, csak az elmúlt néhány napba került ki az a hír, miszerint még csak most fedezték fel benne az első idegen fajt, tehát szavatosság ügyileg bizony fel lehet majd kötni a szkafandert. Jó hír, hogy a kiadás már tartalmazni fogja az összes patch-et, így akár már a játék elejétől fogva is landolhatunk különböző planétákon.

-Parzifal-

Amitől sikeres lehet:

+ Hatalmas beutazható terület
+ Látványos harcok
+ PlayStation VR támogatás?

Ettől még csalódást kelthet

– Unalmas single player mód
– Irányítás, kezelhetőség
– Logikátlan tutorial


Kiadó: Frontier Developments

Fejlesztő: Frontier Developments

Stílus: Űrszimuláció, sci-fi

Megjelenés: bizonytalan

Spread the love
Avatar photo
Parzifal is an avid gamer who plays all kinds of games, but his favorites are classic RPGs. He has played games since the early 90''s.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu