A Nintendo Switch NEM cseréli le a 3DS-t, és itt az első reklám is! [VIDEO]

Az amerikai Nintendo-elnök cáfolta, hogy a Switch a 3DS utódja (is) lenne. Azt is elárulta, miért nincs játék a konzol dobozában.

Reggie Fils-Aime a Wirednek adott interjújában megemlítette, hogy a 3DS előtt még hosszú élet áll és még mindig rengeteg játék készül a 2011-ben elstartolt platformra, hozzátéve még azt is, hogy a 3DS és a Switch egymás mellett el fog férni a piacon.

„Különböző árazással rendelkeznek, így eltérő közönséget kaphatnak. A legújabb, legfrissebb tartalmakat a Nintendo Switchen kaphatod meg, miközben a 3DS-re ezernél is több játék elérhető, és néhány fontosabb új cím is érkezik hamarosan. Képesek lesznek egymás mellett megélni. Korábban is kezeltünk már egyszerre két eltérő platformot.” – mondta Reggie.

Az érdekesség az, hogy a Switch-bemutató során szinte semennyire nem mutatták meg azt, hogy a platformot magunkkal vihetjük (ezzel szemben az októberi bemutató trailer erre is koncentrált). Reggie szerint a Switch alapjában véve egy otthoni konzol, amit magunkkal vihetjük, bár ezt a hardver infrastruktúrája (NVidia Tegra, hasonlóan a gyártó Shield hordozható platformjához…) ezt gyorsan megcáfolhatná.

A GameSpotnak pedig azt mondta, hogy ha egy játékot is becsomagoltak volna a Switch mellé, drágábban kerülne március harmadikán a boltokba és már így is egy szinten kezd a PlayStation 4 Slimmel és az Xbox One S-sel. Így pedig a játékosoknak is döntést ad, hogy mit szeretne a konzol mellé (így is fizetni fog pluszban, úgyhogy ez üröm az örömben).

Arról, hogy a nyitócímek között fellelhető 1, 2, Switch miért nem lett „bedobozolt”, még annyit mondott, hogy szerinte az egy sokkal fontosabb játék, mint a Wii U esetében a Nintendo Land és a Wii korszakában a Wii Sports volt, mivel több élményt kínál.

Tehát nem akartak veszteséget generálni minden eladott Switch-csel (mint a Wii U esetében), ezért inkább kivették a játékot a dobozból. A PS4 Pro kivette a 4K Blu-ray meghajtót. Az Xbox One Project Scorpio mivel vágja meg magát?

Nem tudni még, de addig is íme az első reklámvideó a Switchnek:

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu