M. Night Shyamalan következő filmje a Sebezhetetlen 2 lenne?

MOZI HÍREK – Nagy visszatérés volt M. Night Shyamalan számára a Széttörve, hiszen egyaránt szépen teljesített a kritikusoknál és a mozikasszáknál is. A film eddig 40 millió dollárt hozott a konyhára, pedig mindössze 5 millió dollárból készült, ami elképesztően alacsony büdzsé egy ilyen film tekintetében is. Mindeközben a rajongók azt pedzegetik, hogy a film meglepő befejezése vajon egy nem várt folytatást is hozhat-e: konkrétan a Sebezhetetlen című Bruce Willis főszereplésével készült alkotás folytatásáról van szó. Figyelem, aki még nem látta a filmet, annak számára spoilernek számíthatnak a következő sorok.

SPOILER

A kérdéses jelenet a stáblista előtt játszódik le, egy Philadelphiában lévő kisvendéglőben, ahol éppen a hírekben a James McAvoy által alakított Kevinről beszélnek, akit „Hordának” hívnak, lévén 24 különböző személyiséget alakít. Egy nő megszólal a vendéglőben, visszaemlékezve, hogy volt egy másik furcsa hasonló bűnöző, akinek már elfelejtette a nevét. Ekkor visszafordul mellőle az eddig háttal ülő Bruce Willis a Sebezhetetlenből, aki David Dunn szerepét ismét felvéve felvilágosítja a nőt, hogy Mr. Üvegről van szó, akit Samuel L. Jackson alakított a filmben.

Bár ez akár lehetett volna egy egyszerű kameo is (én egyébként erre tippeltem), úgy tűnik, mégis szándékos volt. M. Night Shyamalan azóta elmagyarázta, hogy tényleg akar egy Sebezhetetlen folytatást csinálni, ha összejönnek a tervei. Az MTV-nek adott interjújában beszélt erről.

„Igen, azt hiszem, megcsinálom. Ez a következő tervem. De azért van egy másik tervem is, aminek semmi köze ehhez. Valami, ami szintén izgatja a fantáziámat.”

Az interjú alatt, amely egy MTV podcastben adott le a rendező, azért ő is bevallotta, hogy a „csináljuk egy Sebezhetetlen 2-őt Kevinnel” ötleten túl azért kell valami eredeti ötlet is, ami ezt a „harmadik” filmet összefogja.

„A Sebezhetetlen arról szólt, hogy… hagyjuk a képregényes dolgot. Szóval egy fickóról szólt, aki egyedüliként túlél egy vonatbalesetet, mindenki más meghal, ő viszont túléli, méghozzá úgy, hogy teljesen sértetlen. Ez mégis hogyan lehetséges? Ez volt a koncepciónk egy igazán király történethez. Aztán itt van ez a másik történet erről az őrült fickóról, aki elrabol három fiatal lányt és ilyen furcsa pszichológiai betegségben szenved. Azt hiszi, hogy ő egyszerre sok személy. Ez a 23 személy megvan róla győződve, hogy jön majd egy 24. is, akit Vadállatnak hívnak. Ez is egy remek koncepció volt. Ennek a harmadik filmnek viszont saját koncepciója kell, hogy legyen. Nem lehet, „ez a végső Sebezhetetlen”, aztán annyi. Kell, hogy legyen benne valami, amitől megáll a saját lábán, úgy, ahogy Sebezhetetlen, vagy a Széttörve is megállt. Akkor én leszek a legboldogabb,” nyilatkozta a rendező.

A Széttörve című filmről a kritikánk itt olvasható.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu