ZeniMax-Oculus per: megvan a nyertes, de még nincs vége

Az egyik cég masszív pénzösszeggel távozott, és még messze nincsen vége az eseményeknek…

A ZeniMax Media nem kevesebb, mint fél milliárd (!!!) dollárt nyert azok után, hogy az Oculus társalapítója, Palmer Luckey nem teljesített egy titoktartási nyilatkozatot az előírásoknak megfelelően. A Polygon szerint Luckey megszegte az Oculus Rift fejlesztése közben a titoktartási szerződést, illetve John Carmack a ZeniMax programkódjából is használt a VR-headset megalkotása céljából. Érdekes módon a bíró határozatában nem volt arról szó, hogy az Oculus nem lopott, nem használt fel üzleti titkokat a Rifthez.

Igen ám, de a GamesIndustry-hoz eljutott nyilatkozatból a ZeniMax akár azt is elérheti, hogy az Oculus és a Facebook ne használjon tőlük forráskódot, amivel akár az Oculus Riftet is egy időre eltüntethetik a boltok polcairól.

A Zenimax nem elégszik meg (ne feledjük, ez a cég birtokolja a Bethesdát, és azon keresztül több stúdiót, mint az Arkane-t és az id Software-t!), úgyhogy Mark Zuckerbergnek még lehetnek álmatlan éjszakái…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu