Nem kevés PlayStation 4 került eladásra az utóbbi negyedévben

A Sony új pénzügyi jelentése néhány biztató számot mutat.

Bár a Sony profitja csökkent (50%-kal is nagyobb mértékben) az egy évvel korábbi adatokhoz képest a Pictures részleg miatt (azaz magyarra fordítva a filmekkel felsültek), értékesítésekben „csak” 7,1%-os csökkenés volt, amit a külföldi pénznemek konvertálásának tulajdonítottak.

A PlayStation részlege, a Games & Network naná, hogy menetelt: 5,2%-os plusz az eladásokban, főleg a PlayStation Network-előfizetések és a PlayStation VR értékesítése miatt. (Csakhogy a megemelt PS Plus előfizetési ár ellenére sem nagyon akarnak adni kifejezetten ütős játékokat…) A közel 20%-os profitnövekedés az olcsóbbá vált PlayStation 4-gyártás és a több PlayStation 4-es játék értékesítése miatt van.

A végére a hardver: ebben a negyedévben 9,7 millió (!) PlayStation 4-et szállítottak ki a boltokba. Egy évvel ezelőtt 8,4 millió volt, tehát itt is pozitív a mérleg – ezzel a számmal tehát már 57,1 millió PS4-et adott el a Sony, és ebben a PS4 Pro is benne van.

…de hol vannak a PlayStation VR-es eladási adatok!? Sehol sincsenek a jelentésben…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu