Kong és az igazi nő

MOZI HÍREK – A távoli, a világ elől elzárt szigeten uralkodó gigantikus majom, Kong persze hím, és az ő megismerésére és/vagy levadászására érkező expedíció tagjainak nagy rész is férfi a Kong: Koponya-sziget-ben (Kong: Skull Island, hazai bemutató: március 9.) Ám a Samuel L. Jackson, John Goodman, Tom Hiddleston és társaik által alakított csapatba azért befért egy nő: Brie Larson. Aki a meghökkentő lényekkel benépesített szigeten bőven kiveszi részét kialakuló küzdelemben.

– A magam részéről nagyon hálás vagyok azért, hogy durván megizzasztottak a forgatáson – nyilatkozta a tavaly óta Oscar-díjas színésznő. – Még mindig nagyon ritkán látok a mozikban az igazi nőket. A női karakterek vagy mesebelien kőkemények vagy szuperpuhák. És szerintem, azért ennél kicsit bonyolultabbak vagyunk. Ebből a szempontból Leia hercegnő a példaképem, és a Kong-beli figurámat is róla mintáztam: ő okos, gyönyörű, és aki bántani próbálja, az megbánja. Egy hétköznapi Leiát akartam eljátszani, aki a szigeten elképesztő helyzetekbe kerül, és megállja a helyét. Meg akartam mutatni, hogy nem kell férfinak látszani ahhoz, hogy az ember hatékony és erős maradjon – és nagyon örülök, hogy ezt a filmet, és benne ezt a nőt nagyon sokan fogják látni.

FORRÁS: IC Press

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)