Hamarabb érkezhet a PlayStation 5, mint gondolnánk!

PlayStation 5. Hamarosan meg kell szoknunk az elnevezést.

Felmerült annak a lehetősége, hogy a Sony a következő PlayStation-t, ami nem egy „félgenerációs frissítés” lenne, már akár a 2018-as év második felében kiadhatja. Ezt a Macquarie Research egyik elemzője, Damian Thong állítja az új pénzügyi előrejelzésében, ahol azt mondja, hogy a Sony profitjai 13%-kal nőnek 2018-ban, és a 2019 március végén befejeződő üzleti évre rekord mértékű, 565,6 milliárd japán yen bevétele lenne a „kékeknek”. Ezt pedig a Sony három faktoron keresztül érheti el: képérzékelők, a játék- és hálózati szolgáltatások, illetve a kevesebb leértékelés (januárban a Sony leértékelte a Sony Picturest, ami rossz évet zárt) segítségével, és ezek közül a második, a PlayStationt tartalmazó részleg lesz a legfontosabb.

Thong előrejelzése szerint a PlayStation 5, ami 10-nél is több TFLOPS teljesítménnyel bírhat – a PS4 Pro 4,2-t tud, az Xbox One Project Scorpiónak a Microsoft pedig 6-ot ígér… úgyhogy itt lehet még teljesítménybeli ugrás.

Ha belegondolunk Thong jóslatába, van benne sansz, hogy igaza van: a Sony Bend által fejlesztett Days Gone-ja, a Naughty Dog The Last Of Us Part 2-je, illetve a Sony Santa Monica God of Warja is készülőfélben van, és ezek közül több is már az új platformra jöhet. Meglátjuk! (Ez viszont kicsit érdekesnek tünteti fel a PlayStation 4 Pro-t, ami három évvel a sima PS4 után jött ki, és kb. két évet lenne a piacon PS5 nélkül…)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu