Edgar Wright már régóta akart forgatni Kevin Spacey-vel

MOZI HÍREK – Edgar Wright-nak kultusza van. A rendező, aki a Haláli hullák hajnalá-t, a Vaskabátok-at és a Világvégé-t is rendezte, legújabb filmjét, a Nyomd, bébi, nyomd-ot (Baby Driver, hazai bemutató: augusztus) az egyik legrangosabb észak-amerikai fesztiválon, az SXSW-n mutatta be a héten. És egyúttal elárulta, hogy több mint hat éve dolgozik ezen a filmen. Az első beszámolók, és a szinte kivétel nélkül elragadtatott kritikák szerint nem tagadta meg magát, elképesztő műfaji kavalkádot hozott létre, sőt, lehet, hogy új műfajt alkotott: zenés akció-thrilkert készített sok poénnal.

– 2011-ben fejeztem be a forgatókönyvet – nyilatkozta a rendező. – És Josh Hamm-ről már akkor tudtam, hogy őt akarom az egyik gengszternek. Jamie Foxx, Kevin Spacey, Lily James meg Ansel Elgort csak fokozatosan szállt be. De mindenkit imádok, aki szerepel a Nyomd, bébi, nyomd-ban, és igazából a hosszú közös munka alatt sem tudtam teljesen megszokni a jelenlétüket. Sokat próbáltunk, de amikor az első forgatási napon Kevin Spacey elmondta az első mondatát, nem tudtam uralkodni magamon, az ég felé csaptam a két kezem, mint egy focista, és azt kiabáltam: „Ezt a szöveget én írtam! És ő mondja!” Nem tudtam fegyelmezni magam, pedig ezzel lehet, hogy ártottam kicsit a rendezői tekintélyemnek.

FORRÁS: IC Press

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu