Hatalmas pénztől esett el Andrzej Sapkowski, a The Witcher regények írója

Andrzej Sapkowski nélkül a CD Projekt RED sem lenne abban a pozícióban, amiben most van.

Sapkowski hozta létre a Magyarországon a Vaják névre hallgató könyvsorozatot, amiből 2007 végén jelentkezett először egy játékadaptáció. Most viszont kiderült, hogy hiába van többmilliós eladása a franchise-nak, Sapkowski egy extra zloty-t nem lát ebből!

Vagyis pontosítsunk – az Eurogamernek adott interjújában bevallotta, hogy előre elkérte a pénzt a fejlesztőktől. „Amit egy adaptációtól várok, az nem más, mint egy nagy zsák pénz. Ennyi,” mondta Sapkowski, aki nem kap eladásonként a bevételből jutalékot.

„Hülye voltam, hogy kapásból eladtam a jogokat már a legelején. Ajánlottak nekem egy adott százalékot a profitból, de én azt mondtam rá, hogy nem, nem lesz ebből bevétel, kérem most a pénzem! Az egészet! Hülye voltam, hogy a kezükben hagytam mindent, mivel nem hittem a sikerükben. Ki láthatta volna ezt előre? Én nem!”, tette hozzá Sapkowski.

Legalább elismeri a játékok sikerét még úgy is, hogy ő bevallottan nem játszik vele – elvégre még egy 2007-ben adott interjújában azt mondta, hogy csak egy MS-DOS van a PC-jén…

Andrzej Sapkowski egyébként a 24. magyar könyvfesztivál díszvendége lesz, ahol többek között majd erről is próbáljuk faggatni.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu