Eltávozott a Final Fantasy XV egyik fő fejlesztője a Square Enixtől

18 évnyi munka után hagyta ott a Square Enixet.

Isamu Kamikokuryo a Twitteren jelentette be, hogy március harmincegyedike volt az utolsó munkanapja a Square Enixnél, így a művészi rendezői és művészi felügyelői posztot a Final Fantasy X, XII, XIII, XIII-2 és XV részekben betöltő úriember azóta már nem dolgozik a cégnél, akik ugye még nem adtak ki minden DLC-t a novemberben megjelent „tizenötös végső fantáziából”, ami így biztosan valamelyest csorbulni fog. Innentől szabadúszó művészként dolgozik tovább.

Valaki hasonlóan cselekedett: a Star Ocean, a Valkyrie Profile franchise-ok, és több tri-Ace játék producere, Yoshinori Yamagishi, aki legalább két évtizedet (!) húzott le a Square Enixnél, szintén tegnapelőtt tette le a lantot. Ő viszont egy másik cégnél megfontolná, hogy egy új játékba kezdjen, ha a rajongói is támogatják.

A március végi eltávozás nem ritka: az üzleti év ekkor ér véget, így ilyenkor gyakori a mozgás a cégeken belül.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu