Menu

Kickstarter: tízezer!

Kerek számot ünnepel a közösségi finanszírozásban jártas weboldal, a Kickstarter.

Mire is gondolunk ezzel a tízezerrel? Nos, elárulhatjuk: a site statisztikái között azt láthatjuk, hogy idáig összesen 10233 játékot sikerült a közösségnek finanszíroznia. Ha az oldal teljes egészét nézzük, 122 ezernél is több projekt kapott zöld utat (vagy inkább zöldhasú utat…?) az oldal közel nyolc éves története során, ugyanis a Kickstarter 2009-ben látott napvilágot.

A blogposztjuk szerint eddig 2,46 millió ember finanszírozott legalább egy játékot, összesen 613 millió dollárt összekalapozva = átlagban 249,1 dollárt jelent ez fejenként. (75 ezer forint per kopf, nem is rossz átlag…) A 2,46-ból 1,45 millió egynél több játék mellé gurított pár garast.

Az első játék a Kickstarter rajtja után egy nappal bukkant fel – 163-an összesen 2265 dollárt hoztak össze neki. Eddig 76 játék ment egy millió dollár fölé, ami a technológiai kategóriát is felülmúlta, hiszen ott „csak” 75-en szedtek össze hét számjegyű dollárt. A legsikeresebb játék az oldalon a Shenmue III a 6,3 millió dollárjával, de a Star Citizen 2,1 milliója is érdekes – azóta átváltottak a saját oldalukra, ahol már majdnem 146 (!!!) millió dollár támogatást kapott eddig összesen.

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu