Kickstarter: tízezer!

Kerek számot ünnepel a közösségi finanszírozásban jártas weboldal, a Kickstarter.

Mire is gondolunk ezzel a tízezerrel? Nos, elárulhatjuk: a site statisztikái között azt láthatjuk, hogy idáig összesen 10233 játékot sikerült a közösségnek finanszíroznia. Ha az oldal teljes egészét nézzük, 122 ezernél is több projekt kapott zöld utat (vagy inkább zöldhasú utat…?) az oldal közel nyolc éves története során, ugyanis a Kickstarter 2009-ben látott napvilágot.

A blogposztjuk szerint eddig 2,46 millió ember finanszírozott legalább egy játékot, összesen 613 millió dollárt összekalapozva = átlagban 249,1 dollárt jelent ez fejenként. (75 ezer forint per kopf, nem is rossz átlag…) A 2,46-ból 1,45 millió egynél több játék mellé gurított pár garast.

Az első játék a Kickstarter rajtja után egy nappal bukkant fel – 163-an összesen 2265 dollárt hoztak össze neki. Eddig 76 játék ment egy millió dollár fölé, ami a technológiai kategóriát is felülmúlta, hiszen ott „csak” 75-en szedtek össze hét számjegyű dollárt. A legsikeresebb játék az oldalon a Shenmue III a 6,3 millió dollárjával, de a Star Citizen 2,1 milliója is érdekes – azóta átváltottak a saját oldalukra, ahol már majdnem 146 (!!!) millió dollár támogatást kapott eddig összesen.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu