NPD: felzárkózhat az Xbox idén?

Az észak-amerikai NPD piackutató cég elmerengett az Xbox-PlayStation mérkőzés idei végkimenetelén.

Mat Piscatella a GamesIndustry-val beszélt, és itt azt állította, hogy hiába egy „niche”, azaz rétegközönség számára készül az Xbox One Project Scorpio, szerinte képes lesz idén a PlayStation 4 elé pozicionálni a Microsoftot, mivel hosszabb távon többen is átválthatnak (az ő szavaival élve adoptálhatják) a 4K-s felbontáson való játékot (azaz pl. vehetnek egy 4K-s tévét, hogy képesek legyenek megjeleníteni így a játékokat). Piscatella azért hozzátette, hogy a játékok is kelleni fognak ahhoz, hogy a konzol jól fogyjon, így ha nincs (akár exkluzív, ami mostanában ugye nem lesz az Xbox Play Anywhere miatt) tartalom, nem fognak beruházni a termékre.

A DFC Intelligence főnöke, David Cole pedig úgy véli, hogy a Microsoft már nem a nagyobb közönség felé pozicionálja magát, hanem az extrémebb játékosok felé, akiknek a technológiai részletek sokkal fontosabbak.

A fejlesztőket is vissza kéne nyerni, mert még maga a Microsoft is beismerte, hogy két év alatt párat elvesztettek. Innen lenne szép felzárkózni a redmondiaknak, akik a Project Scorpio árát még nem közölték, holott az fontos tényező lesz a PlayStation 4 Pro ellen…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu