Elhunyt az internet apja

Robert W. Taylor munkássága nélkül feltehetőleg ez az írás sem lenne olvasható ebben a formátumban.

Taylor 1961-ben a NASA egyik projektmenedzsereként Douglas Engelbartot átirányította a Stanford kutatóintézetbe – ő az egér fejlesztésében játszott kulcsszerepet -, majd 1966-ban a Pentagonnál azon dolgozott, hogy az ARPA számítógépeit egy hálózatba kapcsolja az Egyesült Államok számos területén. Ez volt az ARPANET, az internet elődje…

Később a Xerox Palo Alto kutatóközpontjában egy személyi számítógépet, az Altót is megalkotta – nos, ennek már grafikai kezelőfelülete volt, aminek ötletére épített a későbbiekben a Microsoft és az Apple is. A mérnökcsapata az Ethernet megalkotásában is közrejátszott, de a Microsoft Word ősét is neki köszönhetjük.

Robert W. Taylor, aki április 13-án, nyolcvanöt éves korában hunyt el, ő a modern technológia egyik úttörője volt. Nyugodjék békében.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu