Project Scorpio: két év, mire a fejlesztők elérik a határait? Kiszivárgott az ár?!

A Stardock vezérigazgatója szerint az új Microsoft konzolban van tartalék egy pár évig.

A Stardock egy 1991-ben alapított amerikai szoftverfejlesztő cég, de kiadóként is jelen van a PC-s piacon. Mivel még a Microsofttal is együttműködött a Brad Wardell vezette cég, így a vezérigazgatónak lehetnek belsős információi a Project Scorpióról, és erről meg is osztott pár gondolatot Twitteren.

Szerinte a 12 GB-nyi GDDR5 memória a konzolban azt jelenti, hogy pár évig valós technikai korlátait a Scorpio nem fogja elérni – ebből a fejlesztők nyolcat használhatnak (ezzel szemben összehasonlításképp a PlayStation 4 Pro esetében ez 5,5 GB), emiatt az a kérdése, hogy „hány [PC-s] videókártyán van 8 giga GDDR5 memória?” jogos is.

Wardell azt is elmondta, hogy csak nekik (és az OxideGamesnek) van olyan engine-jük, ami core-neutral (magyarul ez kb. magsemlegesnek felelne meg): ezt a Nitrous engine-t az Ashes of Singularityben használták, és alapból képes kiaknázni a DirectX 12-t és a Vulkant egyaránt, ami a többi fejlesztőnek pár évébe biztosan kerülni fog – ezek teljes támogatása a töltési időket is lerövidítheti, hiszen a GPU-ba párhuzamosan több szálon betöltheti a grafikai asseteket. Arra is utalt, hogy egy AAA címet is fejlesztenek már vele.

A Sony-val kapcsolatban ilyesmit nem is hallottunk még. Vajon ott mikor ütköznek falnak a fejlesztők? Amúgy a spanyol Extralife.es-en, egy viszonteladói bolt oldalán tűnt fel az ár: 400 euró. Ennyivel startolt tavaly novemberben a PlayStation 4 Pro is, és ez a kb. 130 ezer forintos ár (éljen a 27% áfa…) kisebb, mint az 500-as lehetőség. Jön a Sony-s árvágás?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu