Sony: siker itt, veszteségek ott

Nem teljesen pozitív a Sony pénzügyi mérlege…

Oké, a PlayStation 4-ből sikerült már 60 milliót kiszállítani a gyártósorokról, ami elismerésre méltó, viszont a Deadline arról ír, hogy a Sony egyik ágazata akkorát bukott, hogy leírni is hajmeresztő: a Sony Pictures, a filmrészleg 719 millió dollárt (!!!) bukott, és ahhoz képest, hogy egy évvel előtte még 346 milliós profittal zárt ez a részleg, hatalmas zuhanórepülést mutatott be a teljesítmény – korábban írtunk már arról, hogy a Sony „leírt” veszteségekkel számolt, aminek ez lett az eredménye, de innentől profitot várnak (a 9 hónapos eredménynél még 962 milliós mínusz volt, szóval érthető a gondolatmenetük).

Ez a gyengébb eredmény miatt is lett kevesebb a Sony profitja 50%-kal (!) az előző évhez képest – mindössze 655 millió dollár, de az idei üzleti évre már 4,5 milliárdot várnak.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)