Sniper Ghost Warrior 3 – Felsült puska

TESZT – A név adott a minőségre. Nem csalódtam ezúttal sem a CI Gamesben, akik mintha az alapra nem építettek egy olyan épületet, ami hosszabb távon is képes lett volna használható lenni. A mesterlövészkedés nem fog a boltokban sokáig teljes árú játék len5tr9 uz6n56 7u56 u9ug…

 

…huh, közben elaludtam, mert négy és fél percig töltőképernyőt néztem. Nem, ez nem túlzás. KOMOLYAN ennyi ideig tölt a játék. Igen, tudom, általában itt felvezetésnek kellene lennie, de a fenébe a szabályokkal (is)! Mi van akkor, ha padlóra kerül a nááááááágy ámerikai mesterlövész? No, akkor is fél perc legalább, mire respawnolunk. Ez már alapjában véve felveti a kérdést, hogy mi a fenét tölt a PlayStation 4 annyit? Aki úgy hitte, hogy a patcheletlen Lichdom: Battlemage PS4 portja lassú volt, a Sniper Ghost Warrior 3 új szintre rúgja le az élményt. Tessék inni egy kávét, miközben tölt.

Mester

A történet két testvérről szól, az egyik eltűnik, a másik meg a nyomába ered négy aktuson keresztül. Jonathan North elmegy egy kis grúziai utazásra egy B, C, D, nem tudom milyen betűs kategóriájú sztori során. Tele van klisével – ezt a játékot a CI Games elvileg egy komoly AAA címnek szánta, de ha a történetben sem tudják összeszedni magukat, akkor nem biztos, hogy valaha is összejön ennek a lengyel cégnek (akit korábban City Interactiveként ismerhettünk meg) a szintlépés.

Három fegyverkategória van a játékban. Elsődlegesként természetesen a mesterlövészpuskák vannak, a másodlagosban a géppuskák, shotgunok várnak ránk, a harmadikban pedig az utolsó lehetőségeket lelhetjük fel, mint például a pisztolyt. Lehet ezekkel variálni, hogy milyen loadouttal megyünk kalandozni (igen, kalandozni, mellékküldetések is lesznek, ugyanis nyílt világ vár ránk), és azt is érdemes megjegyezni, hogy tuningolhatóak is a fegyverek! Hangtompítótól nagyobb tölténytárig fegyvertől függő, hogy miként tudjuk hatékonyságukat fokozni.

Vannak egyéb kellékek is a tárunkban, mint például a távirányítható C4, a dobálható kések, vagy a hangtompítót javító készlet, és gránátból is több fajta van – összesen nyolcat vihetünk magunkkal!

Drón

A legnehezebb nehézségi szint (ahol semmi HUD és csak nagyon rövid ideig láthatjuk ellenfeleink lokációját) életmentője a szintén fejleszthető drón lesz. Tehetünk vele egy kis felfedező körutat, néhány terminált is megberhelhetünk vele (lol?), és az ellenfeleink hollétét is bejelölhetjük vele. Aki tovább használná, fejlesztheti az akkumulátort, biztonságra játszók elfedhetik egy kis álcázással, vagy akár könnyebben felismerhetjük vele a rosszfiúkat. Változatosságot nyújt így egy kicsit a Sniper Ghost Warrior 3. Igen ám, de milyen a fizika?

No, az egészen jó: figyelni kell a szélirányra, a szél erejére, a távolságra, és jól be kell hangolni a mesterlövészpuskánkat a sikeres találat érdekében. Könnyebb nehézségi szinteken kapunk egy kis lézercélzókát is, így akik nem játszottak sem a Sniper Elite bármelyik részével, sem a korábbi Sniper Ghost Warriorokkal (történetileg semmi köze nincs a 3-nak az első kettőhöz), akkor is nyugodtan kipróbálhatja.

Ronda

…mármint a játék. Animációk? Szintén a City Interactive bukkan fel a múltból, és miközben a már obligát töltény kameranézetet láthatjuk, talán még jobban is felbukkanhat az, hogy vizualitásában a Sniper Ghost Warrior 3 gyengélkedik, ami nem magyarázza meg a néha köhécselő frame rate-et sem. Diavetítés: Dead Warrior 4. A hangokat elfelejtettem (a szinkron szódával elmegy). Ja itt a befejezés, mert az alatt leírom, miért nem érdemes megvenni:

Nem

Idióta agymosott testvérünkön kívül (jöhetett volna ezzel az erővel ide is, beilleszkedett volna) még a néhol túlzottan is üres területek és a közelharc elrontja a mesterlövészkedés élményét. Technikailag a játék katasztrófa, és glitchekből sem akad hiány, például korlátlan XP-t is szerezni lehet, de azt én nem linkelem be, tessék megkeresni.

Szóval ezek után csak a mesterlövészkedés élménye miatt kap tőlem egy 5,5-es értékelést, anélkül valahol a 4-es környékén matatna valahol. Fejlődött, de még mindig a City Interactive-os múlt érzékelhető ezen. 4-5 ezer forintnál többet NE költsön rá senki sem. Ott a Sniper Elite V4, tessék azzal tolni a headshotokat.

-V-

A játékot a KonzolKirály.hu webáruház bocsátotta rendelkezésünkre!

konzolk2

Pro:

+ Mesterlövészkedni jó
+ Meg tudtam reggelizni a töltőképernyők során
+ Nagy fegyverkínálat

Kontra:

– Több olyan dolgot is leírtam először itt, ami miatt ki lennék rúgva, annyira bugos…
– Annyit tölt, hogy meg lehet reggelizni közben
– City Interactive-színvonal, még mindig


Kiadó: CI Games

Fejlesztő: CI Games

Stílus: Akció, First-Person, Shooter

Megjelenés: 2017. április 25.

Sniper Ghost Warrior 3

Játékmenet - 6
Grafika - 5.5
Történet - 5.2
Zene/Audio - 5.8
Hangulat - 5

5.5

KÖZEPES

City Interactive! Banán! Szóda!

User Rating: 0.8 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu