Feltámasztásra készül a SEGA

A SEGA tervei nagyratörőek (már amennyire konzolgyártás nélkül lehetséges).

A SEGA Sammy Group üzleti stratégiájában két részre bontotta a terveit a játékokkal kapcsolatban. A digitális térfelen az alábbi pontok olvashatóak: nemzetközileg sikeres címek/játékok készítése, egy digitális marketingre irányuló üzlet létrehozása, a tengerentúl (gy.k.: Japánon kívüli) történő kiadói üzlet bővítése, a már meglevő címek/játékokból történő hosszútávú profit megtartása, és következő generációs (?) projektek fejlesztése. Ebből az utolsó pont az érdekes – mivel a PS4 és az X1 is már három és fél éve a boltokban van, nem nevezhetőek next-gen masináknak.

A dobozos/fizikai játékok listája így hangzik: a már meglevő IP-k bővítése és új IP-k megszerzése az észak-amerikai és európai PC játékokért, bevételi forrás építése a kiszervezett fejlesztési megbízásokkal, új IP-kkel való kihívások (ez kicsit furán hangzik angolul is…), fő, fontosabb IP-k feltámasztása, és a fejlesztéshez használt engine-ek hatékony kiaknázása.

Itt behúzzuk a kéziféket: IP-k feltámasztása?! No, a SEGA esetében van bőven hova visszanyúlni – kapásból két név ugrik be: Alex Kidd, Daytona USA. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy a SEGA vissza akar hozni pár régebbi nevet. Mondjuk egy Golden Axe is jó lenne.

Nos, a SEGÁra érdemes lesz figyelni, olybá tűnik…

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu