Milyen az átlagos Xbox-játékos?

Kiszivárgott egy dokumentum, ejj, de kínos.

A Windows Centralnak sikerült valahogy megszerezni egy belsős Microsoft-dokumentumot, ami egy kétezer amerikai játékossal készített felmérés eredményeit taglalja.

A játékosok 58%-a férfi, 42%-a nő. A legtöbben közülük a 25-34 éves korosztályba tartozik (28%), őket a 35-44 (24%), 18-24 (18%), 45-54 (15%), 13-17 (10%) és az 55-65 évesek követik (6%). 45%-uk élettársukkal, 23%-uk szüleikkel él együtt. A legtöbben évente 50 és 75, illetve 75 és 100 ezer dollár közötti jövedelemmel rendelkeznek (21% mindkét kategóriának) – havonta több mint egy millió forint még a kisebb kategóriában is minimum… van még hova fejlődnünk.

A játékosok viselkedése/csoportokba való besorolása is megemlítendő: a felhasználók 53%-a szocializálódó, ami azt jelenti, hogy hetente legalább 17 órát töltenek az Xbox Live-on és az átlaghoz képest négyszer több baráttal rendelkeznek a Live-on. 49%-uk felfedező: átlagosan tizenöt játékot játszanak évente. 31%-uk az „Achievement” csoportba tartozik: 2-szer nagyobb Gamerscore a többiekhez képest, legalább 37 hónapja az Xbox Live-on vannak, és kb. 14 órát multiplayereznek hetente.

Ilyesmit a Sony oldaláról is olvasnánk.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu