Mobilra tart a The Legend of Zelda?

A Nintendo egy újabb franchise-át ültetheti át okostelefonokra.

A Wall Street Journal értesülései szerint a Nintendo és a DeNA tervei között Linkék iOS-re és Androidra való fejlesztése is szerepel. A Miitomo, a Super Mario Run, a Fire Emblem Heroes, illetve a 2017 első felére tervezett Animal Crossing után a Zelda lenne a következő okostelefonos fejlesztés a nagy N-nek.

A kezdeti mobilos lépések még nem hoztak sok pénzt a Nintendo konyhájára: alig 176,4 millió dollárt szerzett a japán cég az előző üzleti évben, és a Nintendo elnöke, Tatsumi Kimishima szerint bővíteni fogják a mobilos kínálatot emiatt. Még kérdéses, hogy miként fogják beárazni a The Legend of Zeldát – példaképp a Super Mario Run hozható fel: egy demó ingyenesen kipróbálható, a teljes változat pedig 10 dollár (kb. 3 ezer forint), a többi app pedig mikrotranzakciókkal próbálkozik.

Talán a Nintendo Direct E3-as kiadásán közlik a terveiket ezzel kapcsolatban is a fejlesztők, ugyanis most még sem a Nintendo, sem a DeNA nem nyilatkozik a témában. (Mily meglepő…)

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu