Death Stranding: meglenne a játék témája? Fekete lyukak!? [VIDEO]

Norman Reedus mintha szivárogtatná a játék fontosabb témaköreit…

Kezdjük például az Instagram posztjával, ami igencsak furcsa: egy embert beszív egy, a falon elhelyezett fekete lyuk. Halálosan komolyan ez látható:

Yep

A post shared by norman reedus (@bigbaldhead) on

Ehhez hozzátehetjük azt is, hogy Reedus karakterének „dögcéduláján” a Schwarzschild-metrika bukkan fel, ami a fekete lyuk középpontjának való távolságának kiszámítására alkalmazható. Hideo Kojima sem utasítja el az elméletet, és ha már Kojima, ő is retweetelte Reedust:

YongYea is közzétett egy videót, és ő is a fekete lyukakra gyanakszik a Guerrilla Games Decima enginejét használó Death Strandingben. Szóba kerül a „spagettifikáció” is: minél közelebb kerül valami a fekete lyuk középpontjához, annál nagyobb hatással lesz rá, akár el is nyújtva az adott tárgyat… vagy akár személyt.

A technológiai szingularitás is lehetséges tényező az új Kojima-játékban. Itt most a Wikipédiát idéznénk: „Technológiai szingularitásnak (röviden szingularitás vagy különösség) nevezzük a tudományos-fantasztikus irodalomban és a jövőkutatásban azt a lehetséges jövőbeli eseményt, amikor az emberfeletti intelligencia megjelenése miatt a technológiai fejlődés és a társadalmi változások felgyorsulnak, olyan módon és sebességgel változtatva meg a környezetet, amit a szingularitás előtt élők képtelenek felfogni vagy megbízhatóan megjósolni. Az esemény a nevét a fekete lyukak közelében létrejövő gravitációs szingularitás analógiájára kapta.”

Na, ebből is látszik, hogy Kojima finoman szólva nem hagyta maga mögött az igencsak részletes háttértörténet-kidolgozást. Az E3-on talán nem hallunk ilyen fizikai részleteket a játékról.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu