Ragyogó a setét torony

MOZI HÍREK – A rajongók megnyugodhatnak – maga az alkotó megnézte, és jóváhagyta a filmet. Mármint A setét torony (The Dark Tower, hazai bemutató: augusztus 3.) című akció/fantasyt, amit az tesz különlegessé, hogy Stephen King hatalmas, hétkötetes regényfolyamából készül – és az írója már előre figyelmeztette a híveit, hogy a moziváltozat el fog térni a könyvektől.

Ami már abból is gyanítható volt, hogy Idris Elba alakítja a könyvsorozatban kék szemű, szőke harcost és revolverhőst. Az ő ellenfelét Matthew McConaughey játssza. A párhuzamos világok között vándorló, az összes világ sorsáért küzdő harcosok története egyszerre fantasy, akció és western, és King ugyan sokat rábízott a filmesekre, de a rendező, Nikolaj Arcel szerint, a maga csendes módján azért bele is szólt.

– Egyszer beállított az irodámba, és azt mondta: van néhány javaslatom. Azután elküldött egy kinyomtatott forgatókönyvet, amibe kézzel írt megjegyzéseket – mesélte a rendező újságíróknak. – Olyanokat, mint: „szerintem, Roland itt nem beszélne ennyit”… A figurákat igyekezett megőrizni olyannak, amilyenek.

King a forgatáson nem jelent meg, de végül a múlt héten megnézte a filmet. És a következő üzenetet küldte: „Ez nem pont az én regényem, de szellemében, hangulatában nagyon is az. Nagyon elégedett vagyok vele!”

Ennél többre ki vágyna? Stephen King elégedett a legújabb, és eddig legnagyobb szabású King-filmmel – A setét torony mostantól hivatalosan is az övé!

FORRÁS: IC Press

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)