Az RPG-knek a felfedezésről kell szólnia: ki mondja ezt?

RPG egyenlő a felfedezéssel. Ez az elképzelés nem ostobaság.

A Glixelnek ezt nyilatkozta Akihiro Hino: „Úgy vélem, hogy az RPG-k fő vonzóereje az a bizonyos új élmény: új világ, új történet, új kalandok. Ha behozod ugyanazokat a karaktereket, az következik be, hogy rá vagy kényszerülve az előző világ áthozására is, és ez jóformán megszünteti az RPG létrehozásának fő indokát. Úgy gondolom, jobb lenne, hogy ha egy teljesen új stábot hozunk létre egy eltérő időszakban, szóval így megvan az az újdonság. Ez a legjobb az RPG-kben: a felfedezés.

Ugyanez vonatkozik a történetre is. Ha ugyanazt a harcrendszert használod, nincs meg az az élmény, és ezért át akartam dolgozni azt. Ezért behoztuk ezeket a kis sprite-okat. Ha ezeket gyűjtögeted, módosíthatod a taktikákat, hasonlóan az első játékban a szörnyekhez. Valami fontosat akartunk hozzáadni [a harcrendszerhez], hogy ne ismételjük meg magunkat.”

Hogy kiről is van szó? A Level-5 vezérigazgatójáról. A játék? Ni No Kuni II: Revenant Kingdom. Bár tény, hogy nem teljesen van igaza (pl. az adott világ kibővítése a The Witcher-trilógiában nagyon is sikeres volt), de ettől függetlenül a játékát, ami november 10-én jön PlayStation 4-re és PC-re, világszerte sokan várják.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu