Steam-statisztikák: a leghosszabb játékcímtől a legjobb játékcímig

Tim Garbos a SteamSpyról vett adatokból kihozott pár érdekes statisztikát.

Kezdjük a leghosszabb játékcímmel: Tales of Monkey Island Complete Pack: Chapter 4 – The Trial and Execution of Guybrush Threepwood – ez összesen kilencvenhat karakter. Ezt próbálja valaki kimondani egy lélegzetvétellel… amúgy 2004-ben az átlagos játékcím 25.7 karakter volt, manapság ez lecsökkent 16.6-ra.

Van itt még szó a színtelítettségről, a screenshotok színeiről (!), arról, hogy mennyire voltak sötétek, vagy világosak a screenshotok (2007 lett a legsötétebb év, érdekes módon), és szerinte a legjobb az, ha mindössze HAT karakterből áll játékunk címe. (Azért abba nem sok minden fér be!) Végül egy kis összehasonlítás a hímnemű és nőnemű megszólításokról is befért a Steames játékok leírásaiban. Itt is megfigyelhető egy tendencia.

Vajon mennyi szabad ideje volt Garbosnak, hogy ezeket összehozza? A kérdést megválaszolni nem tudjuk, és nem is szeretnénk…

(Forrás: Kotaku)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)