Warren Spector nem akar többet AAA játékokat készíteni [VIDEO]

A játékipar egyik kiemelkedő veteránja nem véli úgy, hogy ő ilyen címekkel szeretne többet foglalkozni.

Az IGN-nek ezt mondta az úr, aki jelenleg a System Shock 3-on dolgozik és akinek a System Shockot, a Deus Exet és a Thief: The Dark Projectet is köszönhetjük, ezt mondta: „Nem nagyon érdekel az AAA játékok jövője. Szerintem a költségek túl magasak, a fejlesztőcsapatok túl nagyok, és a kockázat túl nagy, így emiatt sokszor ugyanazt látjuk, csak szebben… emiatt nem látok sok olyan dolgot, ami engem érdekelne.

Sok időmet független dolgok megtekintésével töltök el a GDC-n és az E3-on. Úgy vélem, hogy óriási kreativitás van az indie oldalon, és emiatt a dolgok jobbak, mint korábban. Régebben nem volt indie kör, és most sokféleképpen lehet játékokat készíteni, sok módon lehet a közönséget elérni, és bárki elérheti az álmait. Megkaptam az esélyt a Deus Ex megalkotására, és az az álomjátékom, de csak azért valósult meg, mert a bolygó legszerencsésebb embere voltam…”

Finoman szólva is eléggé érdekes megnyilvánulás, de az első felét máshol is hallottuk már…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu