NPD 2017 június: még mindig a Nintendo Switch az éllovas?

A júniusi adatok is megérkeztek – vajon az USÁban még mindig a Switch tarol, vagy a PlayStation 4-nek sikerült visszaülnie a trónra?

Nos, köszönhetően az arany színű PlayStation 4 Slimnek (ami ráadásul 250 dollár, kb. 75 ezer forint volt csak, és 1TB-s merevlemezzel jött), a Sony konzolja fogyott a legjobban a nyár első hónapjában. Ettől függetlenül a Nintendo Switch eredményei olyan jók voltak a március-június időszakban, hogy az idei évet összességében még mindig az új platform vezeti. Az egy évvel korábbi eredményekhez képest 27%-kal több hardver (konzol) került eladásra, igaz, ebből nem tett ki számottevő részt az Xbox One, aminek az erősebb, X változata novemberben felboríthatja a rendet.

A top tizes játéklistát a Tekken 7 vezeti az Injustice 2-vel és a Grand Theft Auto V-tel… de mindössze EGY nap alatt a Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy a negyedik (!!!) helyre ugrott…

A júliusi hónapban esélyes, hogy a Switch megint behúz egy első helyet, köszönhetően a Splatoon 2-nek – de érdekes évnek nézünk elébe még így is. Toplista:

  1.         Tekken 7
  2.         Injustice 2
  3.         Grand Theft Auto V
  4.         Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy
  5.         ARMS
  6.         Legend of Zelda: Breath of the Wild
  7.         Mario Kart 8 Deluxe
  8.         Overwatch
  9.         NBA 2K17
  10. Horizon: Zero Dawn

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu