Törökország betiltotta a Pac-Mant, mert az ország vezetősége szerint az „iszlamofób”!

A török hatóságok banhammere keményen lecsapott a kisgömböcre!

Az ifjúsági és sportminisztérium iszlamofób jelzőt csapott már pár játékra – például a Call of Duty: Modern Warfare 2 esetében ez érthető is, hiszen Mohammed próféta szavai bukkantak fel egy fürdőszobában. Guitar Hero III: Legends of Rock? Allah neve tűnik fel egy szinten a háttérben. Resident Evil? A Korán a földön marad egy jelenetben. Tekken Tag Tournament 2? Allah neve a földön feltűnik. Ezek valamelyest érthetőek.

Amin fennakadtunk, az a Pac-Man betiltása. Az indoklás még hajmeresztőbb: „a játékban levő szellemek az elfedett testű muszlim hölgyeket reprezentálják, így benne lehetőségünk van a nők elfogyasztására.” Valaki aztán rádöbbent, hogy ez oltári nagy hülyeség, mert ezt gyorsan visszavonták.

Az oktatási, kulturális és kutatási miniszter, Huzeyfe Yilmaz a játékokat káros anyagnak titulálja és szerinte Törökországban limitálni kellene az értékesítésüket, mert iszlamofóbiát terjesztenek…

(Forrás: Gametransfers)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu