Nem tudni, miért dobta ki a Square Enix a Hitman fejlesztőit

A korábbi Hitman-fejlesztők nem tudják megérteni, hogy a japán cég miért szabadult meg a dán, függetlenné vált IO Interactive-tól, akiknek a kezében maradt a 47-es ügynök licensze is.

Az Ultra Ultra, akik jelenleg az Echo nevű játékon dolgoznak, korábbi IO Interactive-osokból állt össze. Néhányan dolgoztak a Hitmanen is, ám már nem voltak ott, amikor a kiadó és a fejlesztő útja elvált egymástól.

A PCGamesN-nek az Ultra Ultra vezérigazgatója, Martin Emborg ezt nyilatkozta: „Szóval tényleg megkaptátok ezt a modern Hitman játékot, amit megígértek, majd utána szakítottak? Kizárt! Fogalmam sincs, miért tette [a Square Enix], de nem kételkedem: az IO a talpán landol majd és valami fantasztikusat hoz össze.”

Emborg azt is mondta, hogy az IO egy olyan stúdió, ami epizodikus és szolgáltatásalapú játékokban tevékenykedik, és a Square Enix is nyíltan az utóbbi megközelítés felé menetel, így a két cég szakítása még inkább érthetetlennek tekinthető.

Mi sem értjük. Az Echo szeptember 19-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, míg a Hitman második évada hivatalos bejelentésre vár.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu