Immersion: a Sony lemaradásban van!

Az Immersion Corporation szerint egy technológiában a Sony a Microsoft és a Nintendo mögött vánszorog.

A cég neve nem valószínű, hogy ismerős, de nélkülük a kontrollerünkben a rezgés, a vibráció nem létezne. Vic Viegas, a cég elnöke a legújabb üzleti jelentésében arról beszélt, hogy a rumble technológiában a Sony még mindig a kilencvenes évek végén jár.

„A Sony az egyetlen fő konzolgyártó, ami jóformán a 90-es évek vége óta nem frissítette a rumble fícsőrt, miközben más licenszelőink, mint a Nintendo és a Microsoft a fejlettebb haptikába folyamatosan invesztál. A Microsoft triggerfunkciót rakott az Xbox One-ba, a Nintendo pedig hatalmas ugrást tett előre a HD Rumble-vel.”

A PS2 és az eredeti Xbox is használt már rezgőket a kontrollerekben, és az Immersion 2004-ben be is perelte a Sony-t és a Microsoftot, amit végül a Sony elbukott, míg a Microsoft megvette a cég 10%-át, illetve 20 millió dollárt fizetett a licenszért. A Sony és az Immersion 2007-ben kötött egy megállapodást végül, így nem kellett a PS1-et és a PS2-t sem (illetve a DualShock kontrollereket sem) a boltok polcairól.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)