Mi az élet értelme? Ezen tűnődhetsz, filozofikusan, magányosan egy nemrég megjelent játékban! [VIDEO]

A 444.hu  és a Boing Boing ír erről az egyedinek tekinthető játékról, ahol adrenalinpumpáló akció helyett… ülsz a tóparton és tűnődsz az élet értelmén. Nem vicc: tényleg videojáték készült arról, hogy milyen lehet visszavonulni a természet lágy ölébe és magányosan az élet értelmén agyalni. (Ami nem 42.)

A Walden eredetileg egy amerikai filozófus és költő, Henry David Thoreau 1854-ben megjelent alkotása, amely nem másról szól, mint az ember és természet viszonyáról (illetve a polgári engedetlenségről). Ergo pontosan egy olyan téma, amelyről akkor sem jutna eszünkbe, hogy valaki videojátékot készít, ha nagyon lemegyünk alfába.

Pedig de: a játékban az irodalmi alkotásban is megtalálható Walden-tó partján találjuk magunkat, a természetbe elmélkedni magányosan elvesző Thoreau szerepében, és olyan dolgokra van lehetőségünk, mint kis házikó felépítése, vagy csak egyszerűen átszellemülve elveszni a környező erdőkben.

A játék „sztorija” Thoreau első remeteéveit dolgozza fel – saját visszaemlékezései alapján – többek között élelmiszert kell gyűjtenünk magunknak és illetve tűzifát is kell gyűjtenünk a környező erdőben.

A készítők természetesen nem az FPS-őrülteknek, vagy akár hagyományos értelemben vett gamereknek ajánlják a játékot, hanem olyanoknak, akik olvasták és kedvelik Thoreau-t, vagy a transzcendentális irodalmat, illetve szeretik a lélek rezdüléseit figyelni a természet lágy ölén. Aki azt hinnék, hogy teljesen megőrültünk, az itt találja, a játék honlapját.

Jó merengést és transzcendentális élmény minden erre fogékony gamernek! A Zen legyen veletek!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)