Electronic Arts: borzalmas a mesterséges intelligencia… de javulni fog a helyzet! [VIDEO]

A SEED-projekt nem volt talán üres lufi az EA Play rendezvény során.

Patrick Söderlund, az Electronic Arts egyik vezetője interjút adott az októberi EDGE magazinnak, ám a WCCFTech közölte a véleményét a mesterséges intelligenciáról:

„Az EA Play során elmondtam, hogy az ipar következő öt évében több változást fogunk látni, mint az utóbbi negyvenötben. Túlnézhetsz ezen a korszakon azt mondva, hogy nem volt sok innováció az online multiplayert leszámítva. Ha lehetünk egy kicsit cinikusak, igen, a vizualitás drámaian feljavult. Az audió is fejlődött. De a Mario Bros., egy 1982-es játék, még mindig életképes. Játékkészítőként nem tudom, hogy érezzek ezzel kapcsolatban.

Nem tiszteletlenségből mondom Mario felé (emiatt kezdtem foglalkozni a játékokkal!), de úgy gondolom, kihívásokat kell felállítanunk magunknak, és olyan átívelő technológiákba kellene betekinteni, ami a külső világban is jelentős hatással van. A mesterséges intelligencia, a gépi mély tanulás, az ideghálózatok… ezek az életünkre is napi szinten kihatnak a maguktól járó autóktól kezdve a gyógyszereken át a diagnosztikáig. Ma az MI kb. százszor jobb a mellrák érzékelésénél mint egy orvos. Ez miként hathat ki az iparunkra?

Általánosságban véve az MI a játékokban borzalmas. Tervezőkként igyekszünk elfedni ezt szkriptelt pillanatokkal, de ez nem oké. Számunkra az, ami tanul, ami megérti, mit művelsz és erre képes reagálni, ami egy emberi játékost képes utánozni – ez nagyon rövid időn belül lehetséges lesz, és ez számomra izgalmas. Ha ezt a képességet párosítjuk a rendereléssel… a SEED-ben van egy kezdeményezésünk virtuális emberek témájában. Az első lépés az, hogy emberiként jelenítsük meg őket, hogy a megfelelő arckifejezéseket, animációkat és érzéseket eltaláljuk. A második réteg az interakció. Ez rémisztő lehet, de egy király módon. Ezekkel kísérletezünk éppen. Kiterjesztett, virtuális valóság, gépi mély tanulás, mesterséges intelligencia, virtuális emberek – ha ezeket kombinálod egy online résszel és egy közösségi réteggel, ez az embereket arra taníthatja, hogy miként lépjenek interakcióba egymással. Efelé tart az ipar. Ha ezeket összehozzuk egy fedél alá, valami olyant alkothatunk, ami teljesen más attól, amit ma látunk. Ez érdekel engem.”

A jövőbe tekintő Electronic Arts-részleg tehát bár orrát fennhordónak tűnik az EA Playes trailer alapján, de Söderlund kommentjéből tudjuk, hogy mire akartak célozni ezzel. A vizualitásra. Nos, azt eltalálták már.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu