L.A. Noire PS4, VR, Xbox One és Nintendo Switch remaster: Rockstar bejelentés és megjelenési dátum!

Külön meglepetés, hogy a korábban játékokkal elhalmozott PlayStation VR HELYETT a Rockstar egy másik VR sisakot választott!

Már korábban írtunk azokról a pletykákról, hogy a Rockstar különböző remastered verziókat tervez a régi nyomozós akció-kalandjának, az L.A. Noire-nak és most ezeket a pletykákat maga a Rockstar erősítette meg egy váratlan bejelentéssel!

A sajnos már megszűnt Team Bondi valódi bűnügyi esetek alapján készült zseniális játékának felújított grafikájú verziója még idén, november 14-én jelenik meg PS4, XOne és Nintendo Switch-re, továbbá készül egy HTC VIVE (virtuális sisak) verzió is, amelynek L.A. Noire The VR Case Files lesz a címe.

A bejelentést teljesen váratlan és elég csendesen tette meg a Rockstar, ami azért is furcsa, mert ez az első játékuk, amely Nintendo Switch-re elkészült, továbbá, a 2009-es Nintendo DS-re megjelent Grand Theft Auto: Chinatown Wars óta Nintendo konzolra sem fejlesztettek semmit (a Nintendo Wii-t például teljesen kihagyták) továbbá az L.A. Noire PC-s verziója is elég nagyot bukott anyagilag, így talán célszerű lett volna, ha ezeket a verziókat kicsit „felhype-olják” a novemberi megjelenés előtt – legalább annyira, hogy halljunk róluk valamit a pletykákon kívül.

Az L.A. Noire 1947-be, Los Angeles-be, az angyalok városába kalauzol el minket. A játék két főszereplője egy amerikai zsaru, Cole Phelps, aki nehezen tudja elfelejteni a második világháborús borzalmakat, és Jack Kelso, akivel Phelps együtt harcolt a japánok ellen.

A játék zömében Phelps karrierjét egyengethetjük majd, ahogy egyre több rázós ügyet oldunk meg vele, és hősünk egyre feljebb emelkedik a los angelesi rendőrség ranglétráján, Kelso pedig csak később ugrik be, mint játszható karakter.

A PS4-es és Xbox One-os verziók pusztán egy alapos grafikai ráncfelvarráson mennek keresztül (PS4 Pro-n nyilván 4K-s checkboard támogatással, Xbox One X-en pedig „valós” 4K-val), Nintendo Switch-en viszont a konzol speciális képességeit a játékmenet tekintetében is kihasználja majd a játék, például a konzol giroszkópikus mozgásérzékelője tekintetében, érintőképernyős funkciókkal, illetve HD Rumble játékelemekkel.

A HTC VIVE verzió hét eredeti és izgalmas esetet dolgoz fel, amelyet kifejezetten virtuális valósághoz passzolóan alkottak meg a fejlesztők, akik „eddig még sohasem tapasztalt interaktív élményt” ígérnek.

Még annyit azért hozzátennék, hogy a Rockstar legalább egy trailert összedobhatott volna, ilyen bejelentések mellé azért „illendő”. Mindenesetre – trailer hiányában – itt olvashatjátok el cikkünket az L.A. Noire, PS3-ra 2011-ben megjelent eredeti verziójáról.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu