Yu Suzuki: az Unreal Engine kitűnő a Shenmue III-hoz!

A Shenmue atyja szerint az Epic engine-je kitűnő választás a Shenmue-hoz.

A már több mint két éve bejelentett (és közösségi finanszírozásban taroló) Shenmue III-hoz a Ys Net az Unreal Engine 4-et veti be ahelyett, hogy nulláról felprogramozza a csapat, mint az első két rész esetében. Suzuki az Eurogamer adott egy interjút a Gamescomon, ahol ezt nyilatkozta:

„Az Unreal Engine egy kitűnő választás a mi megközelítésünknek, mert gyorsan tudunk prototípust készíteni. Számomra ez egy értékes dolog. Én elég sok kihívást próbálok meg teljesíteni, és sok közülük próba-szerencse alapú. Szeretném az eredményeket gyorsan látni, kipróbálni az új ötleteket. Úgy érzem, hogy az Unreal Engine koncepciója és az én megközelítésem a fejlesztés felé egy jó párosítás.”

Hozzátette, hogy eközben viszont nagyobb kihívás a finomhangolás az Unreal Engine-ben, így emiatt Suzukiéknak néha módosítania kell a forgatókönyvet, a jelenetet, hogy az engine gond nélkül kivitelezze: „Az Unreal esetében ez egyfajta „fekete doboz” – nehéz alacsonyabb szinten finomhangolni azt. Megpróbálom megtalálni a legjobb utat arra, hogy az engine-t kihasználjam, ami miatt néhol módosítanom kell a játék forgatókönyvét vagy tervezetét, hogy az eszközökhöz igazodjanak. Az összességében mégis egy jó engine-nek tartom [az Unreal Engine 4-et].”

Suzuki végül még elmondta, hogy a Shenmue III-ban egy nagy területen kezdünk, ami először töltési időt fog igényelni, de a régebbi részekhez képest most jobb lesz a helyzet a töltési időkkel kapcsolatban. Meglátjuk 2018 második felében, amikor is PlayStation 4-re és PC-re érkezik.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu