John Carmack: a mobil sosem éri el a PC erejét! [VIDEO]

Az FPS-ek atyjaként is nevezhető ex-id Software-es John Carmack két elég kemény kijelentést tett.

Carmack, aki jelenleg az Oculus műszaki főnökeként dolgozik, az Oculus Connecten megejtett beszédjén kimondta, hogy a fejlesztők nem fejlesztenek elég jól VR-eszközökre jelenleg. Az ipar lusta, és erősebb hardverre vár. „Inkább annak örülnék, hogy csodás, mágikus szoftverem lenne, mintsem erős hardverem,” mondta, amivel arra utalt, hogy a fejlesztők jelentős része mindig a következő generációs AMD és/vagy Nvidia GPU-kra vár, miközben inkább az alacsonyabb, belépő szintű hardverekre kellene optimalizálniuk a munkásságukat.

Ha optimalizálásról van szó, Carmacknek nem kell keresnie önbizalmat: pusztán olyan kijelentést tett, hogy ő jobb a programkód optimalizálásában a videókártyákkal (és drivereikkel) dolgozó csapatoknál: „Hagyjanak engem megcsinálni alacsony szintű programozásban dolgokat, mert tudom, mit csinálok, mivel ők olyan döntéseket hoznának, ami számomra több okból sem lenne optimális!” Itt nem az Nvidia/AMD párosnak ment neki, hanem az Oculus Go és egyéb VR-technológia kapcsán nyilatkozott.

Carmack szerint akkor lehet mainstream a virtuális valóság, ha az ipar a mainstream eszközökre, mint például mobilra koncentrálna, hiszen így a véleménye szerint az egész ipar előre léphetne, ugyanis a mobilban van a techipar jelentős része. Hozzátette, hogy bár a mobilnak nincs meg a nyers ereje, amivel egy PC rendelkezik, ez arra készteti a programozókat, hogy jobbak legyenek, és ha nincs meg a képességük rá, egyszerűen meg kell tanulniuk a fogásokat.

Carmack csak tudja: a 90-es évek közepén egy bizonyos Doom nevű játékkal előadta, hogy miképp tudott egy (akkortájt nem éppen erős) PC a konzolok ellen egy ütős, 3D-snek tűnő (de mégsem 3D-s) játékot összehozni…

Forrás: PC Gamer, PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu