Middle-earth: Shadows of War – Üdvözlünk Mordorban! [VIDEO]

Három fontosabb Middle-earth: Shadows of War helyszínt mutatunk be, amelyeket a regényben, a filmekben és a játékban egyaránt megtalálhattok.

A Middle-earth: Shadows of Warban, a Monolith Középföldjén játszódó akciójátékának újabb részében egy hadsereget kell felhúzni, amely szembe tud szállni Szauronnal és saját orkokból álló seregével. Bár nem egész olyan Középföldét láthatunk a játékban, amilyennek Tolkien elképzelte, találunk fontos motívumokat itt és ott. A nagy különbségeket leszámítva az új játékban olyan helyszínekkel is találkozhatunk, amelyeket Peter Jackson A Gyűrűk ura filmjeiben láthattunk.
Három ilyen főhelyszínt választottunk ki Mordor térképéről, melyeket mind-mind árnyék ural és fontos helyszínei a regények, filmek és persze a Middle-earth játékok rajongóinak.

Cirith Ungol

Ez az erőd Mordor nyugati hegyei között található és leginkább amiatt emlékezetes, hogy a fő tornya a szűk katlanhoz vezető útvonalat zárja le. Ez a helyszín egyébként Középfölde legbaljósabb és rémisztőbb területei közé tartozik, nem véletlen, hogy Shelob, az óriáspók is itt tanyázik. (Aki Frodót pókformában, Taliont szexi, feketehajú femme fatale formában fogadja…)

Gorgoroth

A Végzet-hegye (ahol az Egy Gyűrűt készült), az Ephel Dúath és az Ered Lithui között elterülő fennsík neve: Gorgoroth, a lávafennsík. Ennek tengerszint feletti magassága valószínűleg meghaladta Udûnét, és Lithlad síkságát. A talajt tarkító számos repedésből bazalt áramlik fel, és az évek alatt rendkívül vastaga rétegekben rakódott le. Ez a síkság kopár volt, s ha Mordor teljes területe ilyen lett volna, akkor Szauron nemigen tudta volna mivel ellátni hatalmas seregeit.

Minas Morgul

Minas Morgul (szindarin nyelven a Boszorkányság Tornya), korábbi nevén Minas Ithil (A Hold Tornya), város Mordor nyugati szélén, az Ephel Dúath lábánál. Elendil fia Isildur építette a Másodkor vége előtt. A város a Minas Ithil, a Hold Tornya nevet kapta. Itt élt Isildur feleségével, gyermekeivel (Elendur, Aratan, Ciryon és Valandil), ameddig Szauron elő nem jött Mordorból, megszállta Minas Ithilt, és elégette az ott elültetett Fehér Fát. Miután Szauront megdöntötték, a torony ismét Gondorhoz került. De a Fekete Vészben sok gondori meghalt, és az őrök, akik a Mordort őrző tornyokban laktak, elpusztultak. Angmar megdöntése után, 2000-ben az Angmari boszorkánykirály ostrom alá vette a tornyot, és az ott maradt néhány századot, akiket Earnil betelepített, lemészárolták. Ezután a Boszorkányúr és a Gyűrűlidércek lakhelye lett. Később innen indult el az Osgiliath bevételére kiállított hadsereg. A Gyűrűháború után lerombolták.

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu