Gran Turismo Sport: miért nincs karriermód? [VIDEO]

Bizony, hiányzik ez a játékmód az új Gran Turismóból!

A modenai Gran Turismo Sport-rendezvényen Kazunori Yamauchi (akik tiszteletbeli járműmérnöki diplomát is kapott az ottani egyetemtől) a Driving.co.uk-nak elárulta, hogy miért is tűnt el az új Gran Turismóból a franchise lételemének tekinthető „karriermód”:

„Amikor az emberek arról beszélnek, hogy nincs többé GT mód, az nem teljesen igaz. Egy szűkebb értelemben a játék azon része, ami a GT mód volt a múltban, most megtalálható Mission Challenge néven. Ez single player, többfajta versennyel rendelkezik a rövidektől az igazán hosszúakig, különféle szabályokkal, és feltuningolhatod az autókat, amiket megvettél, hogy részt vehess azokban a versenyekben.

Húsz éve, amikor az első Gran Turismót fejlesztettük, az emberek tudták, hogy mi történik, ha például egy légszűrőt cserélsz a kocsidban. Az új felhasználóknak nincsen meg ez az ismeretük, mert nem annyira érdeklődnek az autók iránt, szóval egyszerűsítettünk [a játék néhány részén], szóval ugyanazt teheted, mint a múltban, miközben sokkal felhasználóbarátabb lett azoknak, akik csak ismerkednek a kocsikkal.”

Nos, ez azért kicsit húzós válasz, és az is necces, hogy a játék konkrétan nem is menti el az eredményeink, amíg nincs internetkapcsolatunk, írja a VG247. Az Ars Technica szerint offline csak sima versenyeket és time trialt játszhatunk, ám szintlépést és krediteket csak nettel lehet elérni, a kampányhoz pedig szintén kötelező, hogy online legyünk… az új autók megvétele, a már meglevők szerkesztése és azok átmatricázása sem lehetséges offline…

De legalább sikerült összehozni egy elég komoly autót: a Nissan GT-R /C ugyanis nem mással irányítható, mint egy DualShock 4-gyel. Na ez a jó megoldás azoknak, akik nem nagyon vezetnek kocsikat!

Forrás: Driving.co.uk, VG247, Ars Technica

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu