Ataribox: sikeresebb lesz a Steam Machine-eknél?

Az Ataribox kitalálója szerint eléri azt, amit a Valve nem tudott. Azért ilyesmit kimondani merész, már-már veszélyes!

A VentureBeat interjút készített Feargal Mac Conuladh-hal (az Ataribox kitalálója és általános menedzsere), aki elmondta, hogy miért is lesz ott a középkategóriás PC-kkel vetekedő Ataribox sikeres, ahol a Steam Machine-eknek nem sikerült:

„A Valve, a Steam – lenyűgöző cégek, de szerintem akkor, amikor túl sokat engedsz ki az élménnyel kapcsolatban a kezeid közül és csak egy szabványt írsz, hogy más cégek megépítsék a dobozaid, ott problémába futsz. Nagyon nyíltak akarunk lenni, de egy integrált élményt is szeretnénk nyújtani azoknak, akik megveszik a dobozunkat [az Atariboxot]. Rákötik a TV-re, bekapcsolják, majd egy, harmonikus élményen eshetnek át. A Steammel az a helyzet, hogy sokan építettek gépeket eltérő struktúrával és árazással. Kényelmetlen ilyesmit csinálni egy egyesített megközelítéssel…

Mi szeretnénk birtokolni ezt a dobozt [a tervezéstől a gyártásig a mi kezünkben legyen]. A dizájnra sok időt költöttünk, hogy pont jó legyen. Megpróbálunk egy árazást és egy közönséget is elérni – az indie játékokra fogunk koncentrálni. Nem AAA címek után kutakodunk, mint a Sony és a Microsoft. Kitűnő indie játékok vannak odakint. Nem mindig a grafika a lényeg: például az Undertale millós példányszámban kelt el és jóformán Commodore 64-szintű grafikája van, mégis gyönyörű és zseniális. Ilyesmit elhozni erre a platformra… ilyesmiben vagyunk érdekeltek.

A Steames dolog máshogy lett pozicionálva. Az Atari egy eléggé megközelíthető márkanév. Vannak emberek a negyvenes korosztályból, akik játszottak vele, amikor fiatalabbak voltak, de a fiatalabb korosztályban is szikrát gyújt az Atari. 12 éves fiúkat vittem el megnézni Adam Sandler filmjét, a Pixelt. Nem kommentálom a filmet, de az a lényeg, hogy mind felismerték az összes játékot, függetlenül attól, hogy Centipede vagy Donkey Kong. Láttam srácokat sétálni San Franciscóban Ataris pólókban. Ez olyasmi, mint a Ramones pólók: az emberek 95%-a, aki ilyesmit visel, nem is hallotta a zenéjüket, de van valami mágikus a márkanévvel kapcsolatban.

Ez ilyesmi, amit el akarunk hozni [az Atariboxhoz]. A fiatalabbak meg fogják érteni. Streamelhetsz és más dolgokat is csinálhatsz vele. Egy olyan eszközt szeretnénk, ami a nappaliban szórakoztat. Ami játékról szól de mégis több annál. Márkaként képesek vagyunk erre. Több helyen, több korosztályhoz szól.”

Nos, majd meglátjuk, hogy az év végéig elstartoló közösségi finanszírozásban sikeres lesz-e a 2018 második negyedévében elstartoló, Linuxot használó Ataribox

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu