Menu

Middle-Earth: Shadow of War: adaptáció az egész, de mitől is lett Shelob egy szexi női karakter?

A Monolith egy picit átgondolta Tolkien munkásságát. Ezt tisztázta a játék rendezője.

A Shadow of War már közel két hete, hogy megjelent. Ezzel kapcsolatban készített a VentureBeat interjút Michael de Platerrel, aki elég hosszú nyilatkozatot tett azzal kapcsolatban, hogy miért is tértek el Tolkien könyveitől ilyen mértékben:

„Az embereknek [a Shadow of Warra] úgy kellene tekinteniük, mint egy adaptációra. Vannak dolgok benne, amiket hasonlóan hoztunk össze a könyvekben látottakhoz. Felhoztuk például Minas Ithil bukását. Helm Hammerhandet is szerettük volna használni. A könyvekben bosszúálló lelkű, és ezt a Gyűrűlidércekhez narratívájához szerettük volna kötni – valaki, akinek a története a bosszú üldözéséből és elbukásából, illetve egy Nazgúllá válásáról szól. Vettük a célját, a lelkét, és a könyvek témáját, és egy kicsit eltérő idővonalhoz és történethez időzítettük.

Jóformán egy adaptáció [az egész]. Ha látsz bármilyen másik filmet vagy egyéb alkotást, ami egy könyvből vagy más eredeti műből készül, ez gyakran a legjobb megközelítés. Hűek vagyunk [az eredetihez], amennyire lehetséges, annyira valósan minden általunk szeretett dologhoz, amennyire csak lehet, átvéve Középfölde érzéseit, de természetesen ez a mi elképzelésünk több aspektusban is: Tolkien munkásságának sötétebb oldalára koncentrálunk, felfedezve azokat a területeket, amik bizonytalanok, félreérthetőek.

Több módon is „mi lenne, ha?” helyzet áll fenn. Amikor a Gyűrűk ura könyveit olvasod, a nagy kérdés, hogy mi lenne, ha olyan valaki szerezné meg a Gyűrűt, akinek ereje, hatalma van. Gandalf, Galadriel, Boromir is kísértve van. Celebrimbor a mi válaszunk a „mi lenne, ha Galadriel szerezte volna meg a Gyűrűt?” kérdésre: egy sötét királynő lett volna egy sötét lovag helyett. Vagy milyen lett volna, ha Szarumán birtokába kerül a Gyűrű és az Uruk-Hai seregét használta volna Szauron ellen? Talion egy kicsit olyan, mintha Boromir kezeibe került volna a Gyűrű.

Megpróbálunk a könyvek stílusához képest hitelesek lenni, de, ahogy korábban mondottam, viszonylag eltér annak kánonától és idővonalától [mindkét játékunk], ahogy a filmek is. Néha jelentősen eltérnek.”

Tény, Peter Jackson filmei is viszonylag eltértek a könyvektől, de a Monolith sokkal messzebb ment. Például Shelob esetében is ki hitte volna, hogy bombázóként festik fel? Esélyes, hogy ezzel akarták felhívni a játékra a figyelmet…

Forrás: VentureBeat

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu