Middle-Earth: Shadow of War: adaptáció az egész, de mitől is lett Shelob egy szexi női karakter?

A Monolith egy picit átgondolta Tolkien munkásságát. Ezt tisztázta a játék rendezője.

A Shadow of War már közel két hete, hogy megjelent. Ezzel kapcsolatban készített a VentureBeat interjút Michael de Platerrel, aki elég hosszú nyilatkozatot tett azzal kapcsolatban, hogy miért is tértek el Tolkien könyveitől ilyen mértékben:

„Az embereknek [a Shadow of Warra] úgy kellene tekinteniük, mint egy adaptációra. Vannak dolgok benne, amiket hasonlóan hoztunk össze a könyvekben látottakhoz. Felhoztuk például Minas Ithil bukását. Helm Hammerhandet is szerettük volna használni. A könyvekben bosszúálló lelkű, és ezt a Gyűrűlidércekhez narratívájához szerettük volna kötni – valaki, akinek a története a bosszú üldözéséből és elbukásából, illetve egy Nazgúllá válásáról szól. Vettük a célját, a lelkét, és a könyvek témáját, és egy kicsit eltérő idővonalhoz és történethez időzítettük.

Jóformán egy adaptáció [az egész]. Ha látsz bármilyen másik filmet vagy egyéb alkotást, ami egy könyvből vagy más eredeti műből készül, ez gyakran a legjobb megközelítés. Hűek vagyunk [az eredetihez], amennyire lehetséges, annyira valósan minden általunk szeretett dologhoz, amennyire csak lehet, átvéve Középfölde érzéseit, de természetesen ez a mi elképzelésünk több aspektusban is: Tolkien munkásságának sötétebb oldalára koncentrálunk, felfedezve azokat a területeket, amik bizonytalanok, félreérthetőek.

Több módon is „mi lenne, ha?” helyzet áll fenn. Amikor a Gyűrűk ura könyveit olvasod, a nagy kérdés, hogy mi lenne, ha olyan valaki szerezné meg a Gyűrűt, akinek ereje, hatalma van. Gandalf, Galadriel, Boromir is kísértve van. Celebrimbor a mi válaszunk a „mi lenne, ha Galadriel szerezte volna meg a Gyűrűt?” kérdésre: egy sötét királynő lett volna egy sötét lovag helyett. Vagy milyen lett volna, ha Szarumán birtokába kerül a Gyűrű és az Uruk-Hai seregét használta volna Szauron ellen? Talion egy kicsit olyan, mintha Boromir kezeibe került volna a Gyűrű.

Megpróbálunk a könyvek stílusához képest hitelesek lenni, de, ahogy korábban mondottam, viszonylag eltér annak kánonától és idővonalától [mindkét játékunk], ahogy a filmek is. Néha jelentősen eltérnek.”

Tény, Peter Jackson filmei is viszonylag eltértek a könyvektől, de a Monolith sokkal messzebb ment. Például Shelob esetében is ki hitte volna, hogy bombázóként festik fel? Esélyes, hogy ezzel akarták felhívni a játékra a figyelmet…

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu