Grand Theft Auto V: felejtsük el a sztori DLC-ket, de miért is?

Már négy éve, hogy kijött a PlayStation 3/Xbox 360 párosra a Grand Theft Auto V és a PlayStation 4/Xbox One páros is már jó három éve, hogy megkapta a Rockstar alkotását. Azóta sincs sztori DLC, de vajon lehet-e még?

A Game Informer a Grand Theft Auto Online sikere révén beszélgetett el a designrendező posztot betöltő Imran Sarwarral, de szóba került a single player DLC-k hiánya is a GTA V tükrében. Ezt nyilatkozta Sarwar:

„Cégként mindennél jobban imádjuk a single playert, teljesen hiszünk is benne – a történetmesélésben és a világban való elmerülésben a multiplayer játékok lemaradnak mögötte. A Grand Theft Auto V esetében az egyjátékos rész abszolút masszív és nagyon, nagyon teljes volt. Három az egyben volt! A kurrens-gen változatok (PS4/X1) egy évig tartottak, hogy mindenki jól eltalálja, aztán a Grand Theft Auto Online-ban sok potenciál volt, de hogy közel érjünk hozzá, az elég sok erőforrásunkat elszívta. Aztán ott vannak a többi játékok is, főleg a Red Dead Redemption 2. Ezek összessége miatt úgy éreztük, hogy a sztori DLC-k nem voltak szükségesek vagy lehetségesek, de megcsinálhatjuk őket jövőbeli projektekhez.

A Rockstarnál mindig is lesz „sávszélességbeli” problémáink: perfekcionisták vagyunk és hatalmas, komplex játékok fejlesztéséhez sok idő és erőforrás kell. Nem mindig lehetséges minden [kivitelezése], de még mindig mindennél jobban imádjuk a single player játékokat. Nem hiszem, hogy lehetséges lett volna a Grand Theft Auto V elkészítése anélkül, hogy szerettük volna az egyjátékos játékokat, megpróbálva kinyújtani ezek lehetőségeit!”

Sarwar később még egy indokot is hozzátett: „A Grand Theft Auto Online-nal úgy határoztunk, hogy a játékosoknak ingyenesen biztosítjuk a hozzáférést az összes frissítéshez, mert így együtt tartottuk őket, és így ők eldönthetik, hogy milyen sorrendben és mit szeretnének ezekből a frissítésekből. Mindenki hozzáférhet mindenhez, és senkinek sem kell fizetnie olyan dolgokért, amikre nincs szükségük. A Grand Theft Auto IV és a Red Dead Redemption esetében is értékesítettünk DLC-ket, és sajnos mindkét esetben megtörtük így a közösséget, ami miatt gyorsabban meghaltak a játékok, mint amit érdemeltek volna.”

Szóval a Grand Theft Auto Online miatt nincsen a Grand Theft Auto V DLC-hez, ám tanult a Rockstar a múlt hibáiból. Legalább ez is valami plusz a történetben…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu