Tarolnak a nyílt világú játékok, a Bethesda címei lemaradásban!

Az Egyesült Államokban nem nagyon teljesít fényesen a Wolfenstein II: The New Colossus és a The Evil Within 2.

Az amerikai NPD Group közzétette az októberi eredményeket a szoftveres és hardveres szemszögből egyaránt. A konzolok között – ahogy ez sejthető volt – az októbert is behúzta a Nintendo Switch, ami főleg a Super Mario Odyssey megjelenésének köszönhetően újabb első helyet hozott a Nintendónak.

A játékok között az első helyet a Middle-Earth: Shadow of War szerezte meg az Assassin’s Creed: Origins és a Super Mario Odyssey előtt. A Sony a tizenegyedik helyre gurult be a Gran Turismo Sporttal, ami valljuk be, nem éppen ütős eredmény egy PlayStation 4-exkluzív játéktól. Hol van viszont a két Bethesda-megjelenés? A top tízbe nem fértek be!

Bár a digitális értékesítést nem vette figyelembe az NPD (ugyanis a Bethesda és a Nintendo ezeket az adatokat nem közli), a Wolfenstein II: The New Colossus és a The Evil Within csak a tizenharmadik és a tizennegyedik helyig tudott jutni, bár tény, hogy a Wolfenstein a hónap végén jött ki. (Ezzel szemben Mario a dobogóig repült ugyanannyi idő alatt, úgyhogy ez nem lehet kifogás…) Az viszont poénos, hogy a Grand Theft Auto V is megelőzte őket a maga tizenkettedik helyével… ám a Bethesda mostanában nem valami sikeres, hiszen májusban a Prey nem tudott túljutni a Mario Kart 8 Deluxe-on, a Dishonored 2 tavaly novemberben pedig szintén nem fért be a top tízbe!

Úgyhogy a nyílt világú játékok térnyerése folytatódik – várjuk a novemberi eredményeket, főleg az Xbox One X rajtja miatt. Vajon hová ér a Call of Duty: WWII és a Star Wars: Battlefront II?

TOP 10 lista:

  1. Middle-Earth: Shadow of War
  2. Assassin’s Creed: Origins
  3. Super Mario Odyssey
  4. South Park: The Fractured but Whole
  5. NBA 2K18
  6. La FIFA 18
  7. WWE 2K18
  8. Madden NFL 18
  9. Destin 2
  10. Forza Motorsport 7

Forrás: VentureBeatVentureBeat, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu