Detroit: Become Human: kiakadtak rá a brit politikusok!

Gyermekbántalmazással vádolják a Quantic Dream következő játékát.

A Paris Games Week során egy rövid trailert láthattunk Karával, aki egy kislányt próbált megvédeni édesapjától. Ezen háborodott fel Damian Collins is, aki a konzervatív pár politikusa, illetve a kulturális, média- és sportbizottság egyik tagja. Ezt nyilatkozta a The Daily Mailnek: „Motivációtól függetlenül teljesen rossz, hogy egy videojáték családon belüli erőszakkal rendelkezik. Ez nem játék, és a Detroit: Become Human csak leegyszerűsíti.” Ezután kifejtette nemtetszését azzal kapcsolatban is, hogy a játékosoknak lehetőségük van visszaütni, ami valós szituációkban csak olaj lehet a tűzre.

Esther Rantzen, a Childline telefonos segítségnyújtó alapítója is megszólalt: „Senkit sem szeretnénk, hogy azt higgye, hogy egy gyerek halálra ütése egy övvel bármiféle módon is szórakoztatás. Ezt sosem szabad leegyszerűsíteni vagy egy játékká alakítani. Azt kérem a Sony Interactive Entertainmenttől, hogy gondolja át és vonja vissza a játékot, vagy legalább törölje ezt a jelenetet belőle, ahol egy virtuális gyermek életveszélybe kerül. Ha nem teszik meg, valódi gyerekek szenvedhetnek majd miatta.”

David Cage, a Quantic Dream alapítója az Eurogamernek adott interjújában ezt nyilatkozta a kérdéses jelenetről: „Számomra egy erős, megmozgató jelenet, és abban voltam érdekelt, hogy a játékost ennek a nőnek a helyébe rakjam. Az ő szemszögét választottam. Ha a férfi szemszögét választottam volna, teljesen eltérő történet lett volna, teljesen eltérő érzelmekkel. Van egy kontextusa a sztoriban, jogosan – hogy honnan jön és hová tart [Kara]. Ami számomra és a Detroitnak fontos, az nem más, hogy kimondhassuk: egy játék olyan valós, mint egy könyv vagy egy film, vagy a lehetőség, hogy bármilyen témát – mint például a családon belüli erőszakot – fel tudjon fedezni.”

Ennek itt még valószínűleg nincs vége. A Detroit: Become Human 2018-ban (elején?) érkezik, kizárólag PlayStation 4-re.

Forrás: The Daily Mail, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)