Warner: Túl az ötmilliárdon

MOZI HÍREK – Ötmilliárd! A Warner Bros. irodáiban már a karácsonyi buli előtt előkerültek a pezsgőspalackok: a cég a világ mozijaiból származó bevétele meghaladta az ötmilliárd dollárt! Még a nagy hagyományú stúdió történetében is mindössze másodszorra sikerült elérni ezt a fantasztikus eredményt. Az iparágban az is rekordnak számít, hogy az elmúlt kilenc év során a Warner Bros. nyolcadszorra keres több mint évi 4 milliárdot.

. A gigafilmek évében ez volt a legnagyobb sikerek megjelenési sorendje: Kong – A koponya sziget (Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, John Goodman és Brie Larson főszereplésével), majd jött Patty Jenkins máris legendás rendezése, a Wonder Woman Gal Gadot és Chris Pine főszereplésével. Ezt Christopher Nolan 2. világháborús filmje, a Dunkirk követte többek között Cillian Murphy, Mark Rylance és Tom Hardy közreműködésével; ezután került a mozikba Stephen King bohóchorrorja, az AZ, és a sort a mozikban még most is dübörgő Az igazság ligája zárja: ebben a filmben Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Raymond Fisher, Jason Momoa és Ezra Miller formálják meg a legyőzhetetlen igazságtevők csapatát.

Az év krónikájából nem hagyható ki három olyan film sem, amelynek a bevétele 250 millió dollár fölé emelkedett: A LEGO Batman – A film, az Annabelle – A teremtés és a Sonyval együtt forgalmazott Szárnyas fejvadász 2049.

Forrás: IC Press

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu