Star Wars: Battlefront II: gyenge eladások, lerontott előrejelzések!

Az Electronic Arts valószínűleg kevesebb profitot fog termelni a Star Wars: Battlefront II eladási eredményei miatt.

A CNBC-n olvashatjuk, hogy a Merrill Lynch elemzője, Justin Post lerontotta az Electronic Arts előrejelzését, ugyanis a Battlefront II nem hozza a formáját (ráadásul a Visceral Games bezárása sem segített): március végéig a kitűzött 14 milliós eladás helyett Post 11,5 milliót jósol, és a részvényenkénti bevételt is lecsökkentette 4,28 dollárról 4,22-re.

Az amerikai NPD szerint a Star Wars: Battlefront II novemberi eladásai 52%-kal maradtak el az első rész mögött (és az Egyesült Királyságban is 61%-os visszaesés volt a csak lemezes értékesítésekben). Most nincsenek mikrotranzakciók a Battlefront II-ben, de már lehet, hogy túl késő…

Két PlayStation 4-es témát is kaptunk eközben. Az első eléggé alap – a játék dobozképe került a háttérbe, de hangok és animációk nincsenek. A második Iden Versiót mutatja (erről videót itt lehet nézni a Facebookon), és a játék főcímdala csendül fel eközben.

Maga a játék is bővül tartalommal: Az utolsó Jedi-hype miatt Finn és Phasma játszható karakter lett, két új pálya (Crait, D’Qar) is jött, Poe Dameron T-70-es X-Wingje egy tuningolt kiadást kapott, illetve csatlakozott Tallie Lintra RZ-2 A-Wingje is. A single player három DLC fejezetet (Resurrection) kapott, amik az alapjáték története utánra visznek el minket. Ezek mind az új filmhez kötődnek.

Vajon miként tudja az Electronic Arts helyreállítani a játék renoméját?

Forrás: CNBC, VG247, DualShockersDualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu