Kihívták rá a rendőröket, belehalt!

A swatting  nem vicc!

Troy Livingston, amerikai  rendőrfőnök-helyettes nyilatkozta a Wichita Eaglenek , hogy egy 28 éves férfit, Andrew Finchet az általa irányított SWAT (amerikai rendőrségkommandós osztag) megölte a saját lakása előtt. Azért küldték ki a kommandósokat a lakhelyére, mert egy bejelentés érkezett arról, hogy Finch állítólag megölt volna valakit és egy túszt is ejtett. (Mindez persze nem volt igaz.)

Az egész abból indult ki, hogy két Call of Duty-játékos, Miruchle és Baperizer, akik csapattársak voltak, vesztésre álltak egy pénzre menő mérkőzésben. Ez a tweet azt állítja, hogy Baperizer egy másik játékost, Swautisticet vette rá, hogy hívják ki a rendőrséget. Miruchle ki is hívta a zsarukat, de rossz címet adott meg (Finchét), amely végül is Finch életébe került. Finch családja szerint Andrew nem volt felfegyverkezve (és nem is játszott), amikor ajtót nyitott, viszont a kommandósok azt hitték, hogy a fegyveréért nyúl, ezért lőtték végül le a férfit. Hab a tortán, hogy azt a rendőrt, aki kioltotta az életét, nem vonták felelősségre, hanem – hogy elkenjék az ügyet – fizetett szabadságra küldték. Ez az un. „swatting” (rendőrség „poénos” kihívása egy másik ember címére) sajnos nem egyedi eset: egy profi CoDossal is megtörtént, hogy kihívták rá a rendőrséget..

A KWCH News adta hírül, hogy az üggyel kapcsolatban a 25 éves Tyler Barisst tartóztatta le a los angelesi rendőrség. Bariss korábban, 2015 októberében már a hatóság látóterébe került azzal, amikor a kaliforniai Glendale-ben található ABC stúdióit kétszer is kamu bombafenyegetéssel kereste fel. A Central Track szerint pedig Bariss-nak volt már egy hasonló ügye a Texas államban levő Dallasban megrendezett Call of Duty: WWII bajnokság alatt. Bár Barisst itt nem nevezték néven, a Swautistic Twittere szerint „az egész esemény elrontásáért” ő volt a felelős.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu