Gyilkosságért ülhet a rendőrökkel valakit megölető Tyler Barriss!

Barriss, aki akaratán kívül, közvetett módon megölt valakit az általa kihívott rendőrökön keresztül, most egy életre megtanulhatja: a swatting (azaz a rendőrök kihívása egy streamelőre, akiről azt jelentik be, hogy bűntényt követett el, holott semmit sem csinált) nem vicc.

Még tavaly számoltunk be arról, hogy az Egyesült Államokban egy tréfának szánt rendőrségi hívás valakinek az életébe került. Nos, ez az ügy folytatódik: a Glixel arról ír, hogy az ügyért felelős Tyler Barrisst december 29-én letartóztatták Kaliforniában, ahonnan átszállították Kansas államba.

Itt a nem szándékos gyilkosságot úgy értelmezik, mint: „vakmerőségből, gondatlanságból elkövetett gyilkosság, egy bűncselekménnyel való megbízás, ami egyébként „nem rendelkezik velejáró veszélyekkel”, vagy ha valaki úgy veszti életét, hogy a gyanúsított egy törvényes cselekedetet szabálytalanul hajt végre.” A büntetése maximum három év lehet a börtönben, illetve ezen felül 300 ezer dollár pénzbírság (ez közel 76 millió forint…). Barriss jelenleg fél millió dolláros óvadék alatt áll (azaz ~126,5 millió forintban).

Az érdekesség még az az ügyben, hogy Barrisst Kanadában is körözik! A Globe and Mail szerint Albertában, Kanada Calgary államában is próbálkozott a swattinggal december 22-én. Ebben az esetben viszont a kiszemelt célpont, Lisa Vannatta (Twitchen STPeach) figyelmeztetve lett egy nézője által, így ő idő előtt értesítette a rendőröket az esetről, hogy téves riasztásról van szó.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu