Monster Hunter World: az első napi frissítés és a Switch kérdés [VIDEO]

Nincs AAA játék első napi frissítés nélkül.

A Capcom közölte, hogy január 26-án, amikor is PlayStation 4-en és Xbox One-on megjelenik a Monster Hunter World, egy 815 megabyteos patch is kijön, ami több dolgot is megnyit/elérhetővé tesz. Többek között az online-t használó funkciók (multiplayer, event küldetések, chat) is így válnak használhatóvá.

Az „otthonunkba” több dolgot is kaphatunk, érkezik a Gallery mód, ami az elmentésünkön alapulva felöltöztetett karakterünk részvételével újra megnézhetjük az eseményekhez köthető jeleneteket, illetve a Research Commission főhadiszálláson Poogie is felbukkan – a Capcomot idézve „mélyítheted a barátságodat vele, ha jól simogatod. Ha felveszed és magaddal viszed, valami jó történhet.” (Lásd harmadik kép.)

Új feliratok is érkeznek – Európában a japán/angol/francia/német/olasz/spanyol mellett a brazil portugál, a lengyel, az orosz, és az arab nyelv érkezik a patch-csel – szinkron tekintetében újításra nem várhatunk, marad a japán/angol/francia/német/olasz/spanyol hatos. Bugfixek is történtek.

Néhány infómorzsa a tavaszi frissítésről (amiről korábban írtunk már: Deviljho, egy új szörny lesz a főszereplője): különféle event küldetések, illetve „speciális együttműködések” is érkeznek. Mozdulatokat (az Overwatch-ból mondhatnánk az is, hogy emote-okat) is terveznek a játékhoz adni ingyenesen. Fizetős tartalmak? További mozdulatok, arcfestés, stampek (bélyegek) – szóval lesznek mikrotranzakciók.

Az IGN-nek adott interjújában Kaname Fujioka és Yuya Tokuda, a játék két producere ezt nyilatkozta a Nintendo Switch port lehetőségéről: „Jelenleg semmi tervünk nincs a Switch-csel, részben azért, mert a játék négy évig állt fejlesztés alatt, és el kellett határoznunk a hardveres célunkat – úgy döntöttünk, hogy az akkor kapható legerősebb kurrens generációs konzolokat használjuk (ami akkor a PlayStation 4 és az Xbox One volt). A döntés akkor lett meghozva, mielőtt a Nintendo Switch be lett volna jelentve.

Részben azért sem tervezzük a Switch portot, mert minden játék esetében eldöntjük, hogy a játék koncepciójának melyik hardver felel meg a legjobban. „Ha ezt a játékkoncepciót kívánjuk elérni, melyik hely a legjobb ennek elérésére?” – ennek a címnek a PlayStation 4 és az Xbox One volt a legpasszolóbb választás.”

Úgyhogy maximum akkor lesz Switch port, ha fogy, mint a cukor PlayStation 4-en és Xbox One-on – erre a két konzolra január 26-án, PC-re pedig ősszel fog megjelenni a Monster Hunter World. Addig is íme egy összehasonlító videó a DigitalFoundry-tól, ami a PlayStation 4 és a PlayStation 4 Pro kiadás utolsó bétáját hasonlítja össze.

Forrás: Gematsu, IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu